Pompier militar retinut pentru luare de mita

Media 11:23 am - 27 septembrie, 2019 Comentariile sunt închise pentru Pompier militar retinut pentru luare de mita

Biroul de informare şi relaţii publice este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a unui suspect, subofițer din cadrul I.S.U. Dâmbovița, pentru cercetări privind săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
În fapt, s-a reținut că suspectul a pretins de la un denunțător suma de 5.000 lei, din care a primit efectiv 1.000 de lei, pentru a nu lua măsurile legale în legătură cu nereguli constatate pe linie de P.S.I. la o societate comercială și pentru a nu sancționa contravențional societatea cu amendă în valoare de 50.000 lei.
În cursul zilei de azi, suspectul urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.
Menționăm că, în cursul zilei de ieri, 26 septembrie 2019, suspectul a fost prins în flagrant de către ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Dâmbovița, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București. La percheziția corporală efectuată cu ocazia flagrantului, asupra subofițerului a fost găsită suma totală de 6.000 lei, între care și banii primiți cu titlu de mită.

Facem precizarea că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în niciun fel principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comentariile sunt inchise.