POLIȚIȘTII SUNT LA DATORIE PENTRU SIGURANȚA ELEVILOR

Media 3:46 pm - 5 mai, 2021 Comentariile sunt închise pentru POLIȚIȘTII SUNT LA DATORIE PENTRU SIGURANȚA ELEVILOR

De astăzi, efectivele Inspectoratului de Poliție Județean Călărași vor fi din nou în teren, în zona intrărilor în școli, grădinițe și licee, în intervalele orare în care se efectuează intrarea și ieșirea de la cursuri a elevilor, pentru menținerea ordinii și siguranței publice și fluidizarea traficului rutier.
Siguranța lor este răspunderea noastră, a tuturor, părinți, bunici, profesori și instituții abilitate să prevină delincvența juvenilă și să combată orice situație ce ar duce la victimizarea copiilor.
Dragi elevi, recapitulați, împreună cu „cei mari”, lecțiile învățate despre pericolele de pe stradă, de la școală și despre cum vă puteți proteja, despre interacțiunea cu persoanele necunoscute, grupul de prieteni, anturaj, bullying și consecințele lui.
În drumul tău spre școală sau spre casă respectă mereu regulile de circulație! Nu alerga pe trecerile de pietoni!
Ține-ți mereu în buzunarul interior banii sau telefonul mobil! E de preferat să nu asculți muzică la căști atunci când mergi pe drum. Atenția ta este astfel mult diminuată!
Focul nu reprezintă un mod de distracție!
Ai grijă la grupul de prieteni. Spune „NU” dacă aceștia îți propun să faci lucruri care te pot afecta negativ pe tine sau pe alții din jurul tău!
Fii atent la prietenii virtuali și informațiile pe care le postezi / transmiți pe internet și pe rețelele de socializare!
Nu te lăsa păcălit de „bunele intenții” ale necunoscuților sau de oferte „unice” doar pentru tine din surse pe care nu le poți verifica! Nu accepta nici compania persoanelor necunoscute și nu primi nimic de la ei, indiferent ce-ți spun!
Nu te lăsa „încătușat” de consumul de alcool, droguri sau alte substanțe psihoactive!
La școală, ai grijă de lucrurile personale și de bunurile școlii! Nu umbla cu lucrurilor colegilor fără acordul lor și nu le ascunde, nici măcar în joacă!
În pauză, nu pleca din curtea școlii!
Protejează elevii mai mici și ajută-i să se simtă în siguranță!
Nu provoca prin modul de comunicare sau prin comportament și nu răspunde la provocări!
Apelează la sfatul unui adult (părinți, profesori, consilieri) atunci când te afli în dificultate!

Comentariile sunt inchise.