Politistii s-au sesizat din oficiu dupa ce un cadru didactic a lovit cu palma un elev

Media 1:48 pm - 19 mai, 2021 Comentariile sunt închise pentru Politistii s-au sesizat din oficiu dupa ce un cadru didactic a lovit cu palma un elev

Având în vedere imaginile video postate pe o rețea de socializare în care un cadru didactic lovește cu palma peste față un elev, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași este abilitat să comunice următoarele:
Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași s-au sesizat din oficiu privind comiterea infracțiunii de purtare abuzivă, în prezent efectuându-se cercetări în vederea stabilirii situației de fapt.

 

Update:  Comunicat – Consiliul Județean al Elevilor Călărași

,,Legile reprezintă pilonul de susținere pentru drepturile pe care noi le avem. Nerespectarea acestora nu numai că reprezintă o încălcare directă a drepturilor pe care le avem, dar și neîncredere în sistemul educațional și deficiențe în procesul instructiv-educativ.”- Tudone Mihnea-Gabriel, Președintele Consiliului Județean al Elevilor Călărași.
Cu ocazia apariției în spațiul public a informațiilor conform cărora directorul Liceului Tehnologic Nicolae Bălcescu din Oltenița a agresat fizic un elev, Consiliul Județean al Elevilor Călărași trage un semnal de alarmă și avertizează organele abilitate cu privire la nelegalitatea acțiunilor comise de director.
Învederăm, totodată, opiniei publice prevederile Codului-cadru de Etică al cadrelor didactice din România și solicităm ferm respectarea acestuia de către integralitatea corpului didactic al județului Călărași. Întrucât, faptele la care suntem acum martori reprezintă grave încălcări ale acestuia.
În acest sens, unica structură de reprezentare a elevilor călărășeni solicită public sancționarea sau demiterea din funcție a directorului conform prevederilor legale. Amintim faptul că sancționarea elevilor se realizează conform art. 16, alin. (4) din Statutul Elevului și se realizează preponderent cu gravitatea faptelor, însă sub nicio formă nu se vor folosi metode de corecție fizică sau în fața colectivului de elevi.
Asigurându-vă de întreaga noastră considerație,
Tudone Mihnea-Gabriel,
Președintele Consiliul Județean al Elevilor Călărași

Comentariile sunt inchise.