Politiştii din Călăraşi acuzaţi de viol puşi în libertate de CAB

Media 8:31 pm - 25 martie, 2016 Comentariile sunt închise pentru Politiştii din Călăraşi acuzaţi de viol puşi în libertate de CAB

Cei doi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, acuzaţi anul trecut că au violat o fată de 15 ani care fugise dintr-un centru de plasament, au fost eliberaţi, vineri, din arestul preventiv de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. 

Ei au fost condamnaţi în prima instanţă la câte nouă ani închisoare cu executare, înlocuindu-se totodată măsura controlului judiciar cu arestul preventiv pe o perioadă de 30 de zile.

“Măsura controlului judiciar a fost înlocuită cu arestul preventiv odată cu condamnarea pe 3 martie a.c. iar azi, Curtea de Apel Bucureşti, ca instanţă de apel, a verificat legalitatea măsurii arestării şi a dispus revocarea acesteia, considerând că a fost luată de instanţa de fond cu încălcarea legii. Mai mult, credem că s-a avut în vedere şi ansamblul probatoriu cu privire la îndeplinirea sau nu, a elementelor constitutive ale faptei de viol, constatându-se dubii în acest sens. Încheierea Curţii de Apel Bucureşti urmează a fi motivată. Acum nu mai au nici control judiciar” a declarat, pentru mediacalarasi.ro, apărătorul unuia dintre poliţiştii condamnaţi.

Până la soluţionarea apelului, cei doi vor fi cercetaţi de instanţă în stare de libertate.

La momentul săvârşirii infracţiunii de viol poliţiştii se aflau în timpul serviciului.

Comentariile sunt inchise.