Polițiștii continuă acțiunile în piețe, târguri și oboare

Media 3:27 pm - 19 iulie, 2018 Comentariile sunt închise pentru Polițiștii continuă acțiunile în piețe, târguri și oboare

Sancțiuni contravenționale în valoare de peste 96.000 de lei, aplicate de polițiști în urma unor controale efectuate în județul Călărași.
În ziua de 18 iulie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din piețe, târguri, oboare, precum și în zona adiacentă acestora.
Acțiunea a vizat modul de achiziție și comercializare a produselor alimentare destinate consumului populației care erau oferite spre vânzare.
Au fost aplicate 43 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 96.695 de lei.
Totodată, au fost ridicați în vederea confiscării aproximativ 5.000 de lei, reprezentând alimente expuse la vânzare, fără documente legale de proveniență. (carne, legume și fructe)
Alături de polițiști în activitățile de control au fost implicați și specialiști din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Călărași

Exemplu:

Unei societăți comerciale i-au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 49.500 de lei pentru oferirea spre vânzare a unor produse neconforme, precum și pentru alimente expuse la vânzare, fără documente legale de proveniență.
Au fost ridicați în vederea confiscării aproximativ 1.100 de lei, reprezentând alimente fără documente legale de proveniență și sume nefiscalizate pe casa de marcat.
Totodată, fost suspendată activitatea societății pentru 30 zile.
Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au procedat la ridicarea mărfurilor neconforme.

Comentariile sunt inchise.