Polițiștii călărășeni, în acțiune pentru menținerea climatului de siguranță civică, în perioada Crăciunului și Anului Nou

Media 1:23 pm - 19 decembrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru Polițiștii călărășeni, în acțiune pentru menținerea climatului de siguranță civică, în perioada Crăciunului și Anului Nou

Pentru asigurarea unui climat de siguranță civică pe raza județului Călărași în perioada sărbătorilor de iarnă, respectiv 22 – 26 decembrie a.c. și 29 decembrie 2012 – 02 ianuarie 2013, vor acționa zilnic, în medie, 164 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași și Serviciului Transporturi

 
Din totalul polițiștilor implicați în activitățile deprevenire și combatere a oricăror evenimente de natură să afecteze liniștea și ordine publică, 102 sunt efective de ordine publică, 25 de poliție rutieră și alți peste 35 de polițiști din cadrul structurilor pentru acțiuni speciale, poliției transporturi, investigații criminale, investigarea fraudelor, arme, explozivi și substanțe periculoase.

Alegeți să deveniți partenerii polițiștilor și să sprijiniți eforturile de prevenire a faptelor antisociale de orice gen, prin respectarea următoarelor recomandării ale Poliției Române:
 
*     În locurile publice, la piață, în magazine, aveți grijă de bunurile dumneavoastră! Nu vă lăsați copiii nesupravegheați și nu le permiteți să poarte cheia locuinței la vedere!
Nu consumați în exces băuturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool!
*     La cumpărături, locul cel mai sigur pentru păstrarea portmoneului este buzunarul de la piept, din interiorul vestimentației!
Nu vă lăsați amăgiți de vânzătorii de ,,chilipiruri”, de cele mai multe ori produsele sunt fie contrafăcute, fie provin din săvârșirea unor infracțiuni!
*     În mijloacele de transport în comun, dați dovadă de vigilență și atenție față de conduita persoanelor de lângă dumneavoastră, atunci când așteptați mijloacele de transport în comun!
Țineți, pe cât posibil, bagajul așezat în fața dumneavoastră!


*     În tren, nu lăsați bagajele nesupravegheate, nici pentru perioade scurte de timp!
Nu consumați băuturi alcoolice, sucuri sau cafea, de la persoane necunoscute!
Nu încredințați bunurile personale și bagajele unor persoane necunoscute!
La plata legitimațiilor de călătorie, nu expuneți la vedere întreaga sumă de bani pe care o aveți la dumneavoastră!
Evitați transportarea unor sume mari de bani sau valori dacă nu vă luați măsuri de siguranță corespunzătoare!
Cereți să vi se prezinte, și verificați cu atenție, legitimațiile persoanelor care își declină calități oficiale, rețineți numele acestora și instituția din care fac parte!
Dacă pe timpul călătoriei luați cunoștință despre săvârșirea vreunei infracțiuni, sesizați de îndată poliția transporturi din stațiile de cale ferată și trenurile de călători!

*     Atenție!
În preajma Sărbătorilor de Iarnă, răufăcătorii pot profita de buna-credință a cetățenilor și pot fura din locuințele ale căror uși le sunt deschise sau din locuințele pe care le găsesc descuiate.
Acordați maximă atenție persoanelor care sună la ușa dumneavoastră sau pe care le introduceți în casă!
Obișnuiți copiii să nu deschidă ușa nimănui în lipsa dumneavoastră, ca să nu trădeze că sunt singuri în casă!

De asemenea, în această perioadă, părinții sunt rugați să supravegheze copiii cu atenție sporită deoarece aceștia sunt expuși accidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracție pe bază de amestecuri pirotehnice.

*     Poliția Română recomandă cetățenilor, care optează pentru alegerea unui pachet de servicii turistice de pe internet, verificarea temeinică a ofertei respective (existența unității de cazare în zona respectivă – hotel, pensiune etc.–, autenticitatea agenției de turism care oferă respectivele destinații turistice), întrucât „ofertele tentante” nu sunt întotdeauna și reale.

 
Sărbători liniștite!

Comentariile sunt inchise.