Pentru asigurarea unui climat de siguranță civică pe raza județului Călărași în perioada 01 – 06 mai a.c., vor acționa zilnic, în medie, peste 140 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași
Din totalul polițiștilor implicați în activitățile de prevenire și combatere a oricăror evenimente de natură să afecteze liniștea și ordine publică, în medie zilnică, 60 sunt efective de ordine publică, 58 de poliție rutieră și alți peste 23 de polițiști din cadrul structurilor pentru acțiuni speciale, investigații criminale, investigarea fraudelor, arme, explozivi și substanțe periculoase.
Suplimentar, pe trenurile de călători, în stațiile și în triaje de cale ferată vor asigura patrularea polițiști din cadrul Serviciului Poliției Transporturi Călărași. Pe drumurile publice din județ, pe principalele artere de acces către zonele turistice, polițiștii din dispozitivele rutiere vor acționa pentru menținerea fluenței și prevenirea producerii de evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză. Astfel, efectivele de poliție rutieră vor acționa pe 6 tronsoane de drumuri naționale din județul Călărași și vor utiliza, în medie, zilnic, 13 aparate radar.
Recomandări adresate de polițiști tuturor cetățenilor pentru prevenirea victimizării:
În locurile publice, la piață, în magazine, aveți grijă de bunurile dumneavoastră! Nu vă lăsați copiii nesupravegheați și nu le permiteți să poarte cheia locuinței la vedere!
Nu consumați în exces băuturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool!
La cumpărături, locul cel mai sigur pentru păstrarea portmoneului este buzunarul de la piept, din interiorul vestimentației!
Nu vă lăsați amăgiți de vânzătorii de ,,chilipiruri”, de cele mai multe ori produsele sunt fie contrafăcute, fie provin din săvârșirea unor infracțiuni!
În tren, nu lăsați bagajele nesupravegheate, nici pentru perioade scurte de timp!
Nu consumați băuturi alcoolice, sucuri sau cafea, de la persoane necunoscute!
Nu încredințați bunurile personale și bagajele unor persoane necunoscute!
Evitați transportarea unor sume mari de bani sau valori dacă nu vă luați măsuri de siguranță corespunzătoare!
Atenție la escroci!
Escrocii posedă un simț natural de a identifica victimele și de a le înfrânge rezistența cu propunerile lor. Cea mai nouă metodă de a înșela victimele este cea a accidentului rutier – se recomandă a fi avocat sau rudă cu partea vătămată și le solicită diverse sume de bani, invocând că au fost implicate în accidente rutiere și banii le sunt necesari pentru a achita asistența juridică, pentru a determina victimele să retragă plângerile sau alte pretexte.
Recomandări: verificați întotdeauna înainte de a da o sumă de bani sau de a semna un contract; fiți suspicioși față de orice promisiune care v-ar garanta câștiguri bănești substanțiale sau față de o „afacere” pe care nimeni nu o mai poate face; nu trimiteți bani care vă sunt solicitați în scopul de a vă ajuta rudele, până nu luați legătura personal cu membrii familiei dumneavoastră; nu discutați cu străinii despre situația dumneavoastră financiară și nici nu oferiți bani!
Comentariile sunt inchise.