Polițiștii călărășeni continuă desfășurarea activităților preventive în perioada 16 – 18 august a.c.

Media 9:59 pm - 17 august, 2013 Comentariile sunt închise pentru Polițiștii călărășeni continuă desfășurarea activităților preventive în perioada 16 – 18 august a.c.

În contextul sfârșitului de săptămână prelungit, prilejuit de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași continuă acțiunile preventive pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță civică necesar diminuării fenomenului infracțional pe raza județului Călărași

Astfel, oamenii legii au identificat 21 de persoane suspecte, fiind constatate în flagrant 8 fapte de natură penală și alte 21 de infracțiuni (9 de natură judiciară și 10 la regimul circulației pe drumurile publice și 2 de altă natură).

Pentru nerespectarea prevederilor actelor normative în vigoare, polițiștii călărășeni au aplicat 145 de contravenții, conform Legii nr. 61/1991 republicată (19), O.U.G. nr. 195/2002 republicată (122) și altor documente normative (4), valoarea totală a acestora fiind de 26 870 lei.

Pentru 4 conducători auto a fost suspendat dreptul de a circula pe drumurile publice, fiindu-le reținute permisele de conducere și a fost retras certificatul de înmatriculare al unui autovehicul.

Exemple:
– A fost depistat pe strada Independenței, din Municipiul Călărași, I. Cristian, de 20 ani, din aceeași localitate, care a condus autoturismul marca VW, fără a poseda permis de conducere și cu o alcoolemie de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

– Pe strada Locomotivei, din Municipiul Călărași a fost depistat C. Costel, de 16 ani, din Călărași, în timp ce conducea motociclul marca Loncin, proprietate personală, neînmatriculat și fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Pe numele celor doi participanți la trafic, polițiștii au întocmit dosare penale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluții prin parchet.

Comentariile sunt inchise.