Polițiștii călărășeni continuă acțiunile, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică pe raza județului

Media 9:59 pm - 14 iulie, 2013 Comentariile sunt închise pentru Polițiștii călărășeni continuă acțiunile, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică pe raza județului

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași acționează în continuare pe raza județului în vederea menținerii unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirii faptelor antisociale și diminuării riscului rutier

Acțiunile polițiștilor din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, prevenire și pentru acțiuni speciale au continuat în ziua de 13 iulie a.c., atât în mediul urban, cât și în cel rural, activitățile desfășurate de aceștia având ca scop creșterea fermității în combaterea fenomenului infracțional, pentru asigurarea unui climat de securitate cetățenilor și comunității locale.

A fost constatată o infracțiune la regimul rutier și au fost aplicate 147 de sancțiuni contravenționale, în conformitate cu prevederilor Legii nr. 61/1991 republicată pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice (11), Legii nr. 12/1990 republicată privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite (6) și O.U.G. nr. 195/2002 republicată privind circulația pe drumurile publice (126), valoarea totală a acestora fiind de 28 820 lei.

Oamenii legii au distribuit 50 de pliante și materiale informativ – preventive, oferind totodată, recomandări cetățenilor în vederea reducerii riscului infracțional.

Exemple:
– A fost depistat T. Aurel, de 33 ani, din Municipiul București, în timp ce conducea pe drumurile publice, având o alcoolemie de 1,08mg/l, alcool pur în aerul expirat. Pe numele conducătorului auto, polițiștii au întocmit dosar penal, urmând a se propune soluție prin parchet.

– Pe raza Orașului Fundulea, a fost depistat O. Claudiu, de 24 ani, din Comuna Merei, județul Buzău, în timp ce conducea autoturismul marca Opel Astra, având o alcoolemie de 0,12% mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional și i s-a reținut permisul de conducere.

Comentariile sunt inchise.