Polițiștii au reținut patru persoane, suspectate de comiterea mai multor infracțiuni de furt calificat din locuințe de pe raza localităților rurale din județul Călărași

Media 1:18 pm - 7 februarie, 2013 Comentariile sunt închise pentru Polițiștii au reținut patru persoane, suspectate de comiterea mai multor infracțiuni de furt calificat din locuințe de pe raza localităților rurale din județul Călărași

Alexandru Odobescu – trei bărbați au fost reținuți de polițiști după ce au sustras unelte electrice și alte bunuri dintr-o locuință

I. Lucica, de 49 ani, din Călărași, a sesizat în ziua de 06 februarie a.c., faptul că persoane necunoscute i-au sustras mai multe bunuri dintr-un imobil deținut în comuna Alexandru Odobescu, nelocuit.
Polițiștii au efectuat cercetarea la fața locului, constatând că din locuință au fost sustrase unelte electrice, un aparat de sudură și motorină, fiind produs un prejudiciu de 3000 lei.
În urma investigațiilor efectuate de polițiști din cadrul Secției Rurale Grădiștea și posturilor de poliție Alexandru Odobescu, Independența și Vlad Țepeș, au fost identificați suspecții în persoana lui M. Liviu, de 27 ani, din Călărași, P. Claudiu, de 27 ani, și R. Nelu, de 33 ani, ambii din comuna Modelu.
Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și restituit părții vătămate, cei trei suspecți fiind reținuți de polițiști pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.
În cursul acestei zile vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași cu propunerea de arestare preventivă.
 
·                            
 
Dichiseni – tinerii, care au sustras 1800 kg de floarea-soarelui, au fost arestați preventiv
 
J. Marian, de 21 ani, și Dinu Claudiu, de 24 ani, ambii din comuna Dichiseni, satul Satnoieni, reținuți de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, au fost prezentați ieri Judecătoriei Călărași, care a emis mandate  de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile.
Suspecții au fost depuși în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.
Reamintim că, aceștia au fost identificați ca urmare a cercetărilor și investigațiilor efectuate de polițiști din cadrul Secției Rurale Călărași și Postului de Poliție Dichiseni, după ce au sustras din anexa unei locuințe cantitatea de 1800 kg de floarea-soarelui, faptă comisă în perioada 30 ianuarie – 01 februarie a.c..
Prejudiciul  a fost recuperat în proporție de 25 % și restituit părții vătămate.
Cercetările sunt efectuate în continuare pentru stabilirea întregii activități infracționale a suspecților.
 
·                            
 
Frumușani – suspecți de săvârșirea a 11 furturi din locuințe și anexe, reținuți de polițiști / la domiciliile suspecților au fost efectuate percheziții
 
Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Călărași au organizat în ziua de 06 februarie a.c. o acțiune cu efective mărite, la care au participat și polițiști din cadrul Poliției Orașului Budești, Secției de Poliție Rurală Gălbinași, Postului de Poliție Frumușani, Serviciul de Acțiuni Speciale și jandarmi, fiind efectuate șase percheziții domiciliare pe raza localităților Frumușani, județul Călărași, și Herăști, județul Giurgiu, pentru punerea în aplicare a șase mandate de aducere.
Acțiunea a fost coordonată de adjunctul șefului I.P.J. Călărași, comisar șef  de poliție, Chirică Costel.
Au fost identificați A. Adrian, de 25 ani, S. Gheorghe, de 35 ani, D. Costel de 35 ani, și A. Marian, de 26 ani, toți din comuna Frumușani, județul Călărași, care au fost reținuți pentru 24 ore și introduși în arestul I.P.J. Călărași, fiind suspectați de săvârșirea a 11 infracțiuni de furt calificat.
Faptele au fost săvârșite în perioada noiembrie 2012 – februarie 2013, pe raza localităților Gruiu, Frumușani, județul Călărași.
Polițiștii au reușit să recupereze prejudiciul în proporție de 30%, urmând să continue cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale și să prezinte pe cei patru suspecți Judecătoriei Oltenița cu propunerea de arestare preventivă.
 

Comentariile sunt inchise.