POLIȚIȘTII ACȚIONEAZĂ ÎN TRAFIC PENTRU COMBATEREA INDISCIPLINEI PIETONILOR

Media 5:19 pm - 6 februarie, 2013 Comentariile sunt închise pentru POLIȚIȘTII ACȚIONEAZĂ ÎN TRAFIC PENTRU COMBATEREA INDISCIPLINEI PIETONILOR
ALEGE VIAȚA! – pe drumurile publice din municipii, orașe și din mediul rural, din județul Călărași, polițiștii rutieri vor desfășura în data de 07 februarie a.c., în intervalul orar 0900-1200 și 1500 – 1800, acțiuni care vor viza combaterea indisciplinei pietonilor și, în special, a traversărilor neregulamentare, activitate circumscrisă întăririi climatului de siguranță rutieră pe drumurile publice
 
Analiza riscului rutier pe anul 2012 relevă că una din principalele cauze generatoare de accidente pe drumurile publice din județul Călărași o reprezintă abaterile comise de pietoni, în principal sub aspectul traversărilor neregulamentare, dar și al nerespectării regulilor de deplasare pe drumurile publice de către pietoni, nesupravegherea sau imprudența copiilor și a adolescenților.
 
Comparativ cu anul 2011, din cauza abaterilor comise de pietoni, în anul 2012 s-au înregistrat 29(+1) accidente grave, soldate cu 9(0) persoane decedate și 21(+3) persoane rănite grav.
 
După locul producerii acestor accidente, se constată că cele mai multe s-au înregistrat în municipiul Călărași și pe DN 3B, dar și pe raza celorlalte orașe, cât și în localitățile rurale.
 
Prin activitățile care vor fi desfășurate în trafic, polițiștii urmăresc reducerea numărului accidentelor rutiere și a urmărilor acestora, produse din cauza indisciplinei pietonilor și conștientizarea opiniei publice asupra dinamicii și consecințelor accidentelor rutiere comise pe acest fond.

Comentariile sunt inchise.