Poliţia Rutieră Călăraşi: 470 de persoane au fost sancţionate pentru neutilizarea centurii de siguranţă / amenzi în valoare de aproximativ 63.000 lei pentru transport ilegal de persoane

Media 11:31 pm - 17 septembrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru Poliţia Rutieră Călăraşi: 470 de persoane au fost sancţionate pentru neutilizarea centurii de siguranţă / amenzi în valoare de aproximativ 63.000 lei pentru transport ilegal de persoane

În perioada 10 – 16 septembrie a.c., poliţiştii au desfăşurat acţiunea preventivă Seatbelt, de verificare a participanţilor la trafic cu privire la respectarea obligaţiei de a purta centura de siguranţă

În timpul activităţilor desfăşurate în trafic, echipele de poliţişti care au calitatea de poliţist rutier din structurile de poliţie rutieră şi ordine publică din cadrul I.P.J. Călăraşi, poliţiilor municipale şi orăşeneşti, secţiilor şi posturilor rurale de poliţie, au avut în vedere toate categoriile de autovehicule pentru care legea prevede utilizarea centurii de siguranţă de către conducători auto şi pasageri.

La nivelul judeţului Călăraşi, 470 de persoane, care nu utilizau centura de siguranţă, au fost sancţionate contravenţional.

În perioada 10 – 15 septembrie a.c., s-a desfăşurat şi o acţiune care a vizat verificarea legalităţii transportului rutier de persoane, în timpul căreia poliţiştii au controlat 205 autovehicule, fiind aplicate 64 de sancţiuni.

Valoarea totală a amenzilor a fost de 62.930 lei. Cele mai multe abateri au constat în nerespectarea OUG 195/2002 privind circulaţia de drumurile publice (58).

Poliţiştii au constatat şi 2 infracţiuni şi au retras un certificat de înmatriculare.

Exemple:

– Pe D.N. 3B, la ieşirea din municipiul Călăraşi, a fost depistat C. Nicolae, de 61 ani, care conducea un microbuz marca Mercedes, efectuând transport rutier de persoane prin curse regulate speciale pe ruta Călăraşi – Modelu. Poliţiştii au constatat că societatea, care deţine autovehiculul, nu avea licenţă de transport, iar conducătorul auto nu posedă certificat de competenţă profesională valabil. Inspecţia tehnică periodică era expirată şi, în momentul efectuării cursei, nu era utilizată diagrama tahograf.

Măsurile luate de poliţişti au constat în întocmirea unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare a transportului rutier public de persoane fără a deţine licenţă de transport, conducătorul auto fiind şi sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 630 lei. Societatea comercială, care deţinea mijlocul de transport persoane, a fost sancţionată cu amenzi în valoare totală de 18.470 lei.

– Pe D.N. 3B, la ieşirea din municipiul Călăraşi, a fost depistat C. Ioan, care efectua cu un microbuz activităţi de transport rutier de persoane în cont propriu, pentru o societate comercială din Călăraşi, fără a deţine certificat valabil de competenţă profesională.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 630 lei, iar societatea comercială cu amendă în valoare de 14.000 lei pentru că, în calitate de operator de transport, a utilizat un conducător auto care nu deţinea certificat valabil de competenţă profesională.  

Comentariile sunt inchise.