Plase de pescuit în lungime de aproximativ un km, confiscate de poliţiştii de frontieră călărășeni

Media 2:34 pm - 28 martie, 2022 0

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Oltenița și Sectorului Poliției de Frontieră Călărași au depistat trei cetăţeni români care pescuiau în apele canalului Scoiceni, respectiv pe canalul hidroameliorativ, de pe raza Județului Călărași cu plase interzise de lege.

​La data de 27.03.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oltenița și Sectorului Poliției de Frontieră Călărași au depistat pe canalul Scoiceni, respectiv pe canalul hidroameliorativ, trei tineri cu vârste de 16, 19 respectiv 26 de ani, domiciliați pe raza Judeţului Călăraşi, care desfăşurau activităţi specifice de pescuit comercial, folosind mai multe plase.
​În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că cei în cauză nu deţineau autorizaţie pentru pescuit comercial, iar aceștia foloseau plase de pescuit de tip monofilament, în lungime totală de aproximativ 950 m, interzise de lege.
​Plasele, în valoare de aproximativ 2.900 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoanelor în cauză li s-au întocmit actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, varselor, vintirelor, precum si a altor tipuri de unelte de pescuit comercial”, fapte prevăzute de art. 64, lit. k din O.U.G. 23/2008, modificată de Legea nr. 187/2012.

Lasă răspuns »