Peste 60 de absolvenţi din judeţ selectaţi în vederea încadrării în muncă

Media 6:59 pm - 2 octombrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru Peste 60 de absolvenţi din judeţ selectaţi în vederea încadrării în muncă

Peste 60 de absolvenţi din judeţul Călăraşi au fost selectaţi în vederea încadrării în muncă la Bursa locurilor de muncă.

Potrivit unui comunicat remis marţi de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, pe 28 septembrie a.c., agenţia a organizat Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţii promoţiei 2012. Acţiunea a avut loc atât la sediul Agenţei Locale din Călăraşi, cât şi la sediul Agenţiei Locale Olteniţa.

În vederea desfăşurării acestui eveniment, au fost contactaţi 236 de agenţi economici din judeţ, care au oferit 552 locuri de muncă vacante. Pentru 305 dintre aceste posturi, angajatorii nu au solicitat experienţă, acestea putâd fi ocupate de proaspeţii absolvenţi.

Cele mai multe locuri de muncă au fost oferite în domeniul confecţiilor textile – 282 posturi, urmat de comerţ – 160 locuri de muncă, transporturi şi construcţii. Persoanele cu studii superioare au avut la dispoziţie o ofertă de 18 locuri de muncă vacante.

La Bursa locurilor de muncă au participat efectiv 18 angajatori, precum şi 434 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, din care 302 absolvenţi ai promoţiei 2012.

Rezultatele acestei acţiuni s-au concretizat în selectarea în vederea încadrării a 62  absolvenţi, din care trei persoane încadrate pe loc în meseriile de lucrător comercial, vânzător şi asistent medical. Persoanele selectate vor primi un răspuns după o eventuală probă de lucru la sediul societăţii sau un interviu cu administratorul firmei.

Personalul agenţiei a pus la dispoziţia persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă diverse materiale informative (pliante, broşuri etc.) şi a venit în întâmpinarea acestora cu o ofertă diversificată de cursuri de calificare/recalificare.

Comentariile sunt inchise.