Persoane reținute pentru tâlhărie calificată și complicitate la tâlhărie calificată

Media 2:18 pm - 13 februarie, 2023 Comentariile sunt închise pentru Persoane reținute pentru tâlhărie calificată și complicitate la tâlhărie calificată

Urmare a interesului manifestat de către reprezentanţii mass-media, în conformitate cu dispozițiile Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, Biroul de informare şi relaţii cu publicul al Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi este împuternicit să vă comunice următoarele date, pentru corecta informare a opiniei publice:
​Prin ordonanţa procurorului de caz din data de 13.02.2023 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpaţilor (1) R.I.M., pentru săvârșirea infracțiunii de „tâlhăria calificată„ prev. de art. 233 C.pen. corob. cu art. 234 alin. (1) lit. d) C.pen. cu aplic. art. 113 alin. (2) C.pen. şi art. 77 lit. a) C.pen., (2) D.M.P., pentru săvârșirea infracțiunii de „tâlhăria calificată„ prev. de art. 233 C.pen. corob. cu art. 234 alin. (1) lit. d) C.pen cu aplic. art. 113 alin. (2) C.pen. şi art. 77 lit. a) C.pen. şi (3) B.N.D., pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracţiunea de „tâlhăria calificată„ prev. de art. 48 alin. (1) C.pen. rap. la art. 233 C.pen. corob. cu art. 234 alin. (1) lit. d) C.pen. cu aplic. art. 77 lit. a) şi d) C.pen. şi art. 41 alin. (1) C.pen.
​În ordonanţa procurorului s-a reţinut că, în cauză, există probe din care rezultă următoarea stare de fapt:
​La data de 12.02.2023, în jurul orei 01.00, în urma unei înţelegeri prealabile, inculpaţii R.I.M. (15 ani), D.M.P. (15 ani) şi B.N.D. (23 ani) s-au deplasat în zona unei unităţi comerciale situată la intersecţia dintre str. Flacăra şi Bd. Cuza Vodă, din mun. Călăraşi.
​Aici, inculpatul R.I.M. a pătruns în unitatea comercială şi, prin lovituri repetate aplicate persoanei vătămate M.A., gestionara magazinului, cu pumnul, picioarele şi o sticlă, pe toată suprafaţa corpului şi, în special, la nivelul capului, a sustras suma de 1250 lei din sertarul casei de marcat, în tot acest timp inculpaţii D.M.P. şi B.N.D. asigurând perimetrul din exteriorul unităţii comerciale.
​La un moment dat, în magazin a pătruns şi inculpatul D.M.P. care, profitând de starea persoanei vătămate, a sustras suma de 100 lei, iar pentru a ascunde contribuţia sa la comiterea infracţiunii a simulat imobilizarea inculpatului R.I.M.
​La data de 13.02.2023 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi a propus luarea măsurii preventive a arestului preventiv, pe o durată de 30 de zile, faţă de inculpaţii R.I.M., D.M.P. şi B.N.D., dosarul fiind înaintat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Călăraşi.
​Anterior, la data de 12.02.2023 organele de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi – Biroul de Investigaţii Criminale au luat măsura reţinerii faţă de inculpaţi, pe o durată de 24 de ore.
⁎ ⁎ ⁎
​Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu pot înfrânge, în nici un fel, principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comentariile sunt inchise.