Persoane acuzate de frauda la vot, condamnate la inchisoare

Media 10:34 am - 29 noiembrie, 2019 Comentariile sunt închise pentru Persoane acuzate de frauda la vot, condamnate la inchisoare

Doua persoane din Calarasi acuzate de frauda la vot au fost condamnate la 4 luni inchisoare cu suspendare.

Hotararea instantei nu este una definitiva.

Potrivit unor surse, se pare ca una dintre cele doua persoane ar fi chiar directorul executiv al Inspectoratului Teritorial pentru Calitatea Semintelor si a Materialului Saditor Calarasi.

Oare a meritat aceasta fraudare a votului?!

Vezi solutia pe scurt: “În baza art. 396 al. 1 şi 4 C.p.p. rap. la art. 83 C.p. cu aplic. art. 396 al 10 C.p.p. stabileşte în sarcina inculpatei Alecu Elena,pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă la vot, faptă prev. şi ped. de art. 387 alin.1 lit.b C.P. raportat la art. 392 C.P. ,o pedeapsă de 4 luni închisoare. În baza art. 67 al.2 C.P. interzice inculpatei exerciţiul drepturilor prev. de art. 66 al.1 lit. a C.P. pe o durată de 1 an. În baza art.65 al. 1 C.P. interzice inculpatei pe durata executării pedepsei exerciţiul drepturilor prev. de art. 66 al.1 lit. a C.P. În baza art. 83 al. 1 C.p. amână aplicarea pedepsei de 4 luni închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani ,stabilit în condiţiile art. 84 C.p. În baza art. 396 al. 1 şi 4 C.p.p. rap. la art. 83 C.p. cu aplic. art. 396 al 10 C.p.p. stabileşte în sarcina inculpatei Tudor Lucica, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infractiunea de fraudă la vot , faptă prev. de art. 48 alin. 1 C.P. raportat la art. 387 alin.1 lit. b C.P. , o pedeapsă de 4 luni închisoare. În baza art. 67 al.2 C.P. interzice inculpatei exerciţiul drepturilor prev. de art. 66 al.1 lit. a C.P. pe o durată de 1 an . În baza art.65 al. 1 C.P. interzice inculpatei pe durata executării pedepsei exerciţiul drepturilor prev. de art. 66 al.1 lit. a C.P. În baza art. 83 al. 1 C.p. amână aplicarea pedepsei de 4 luni închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani ,stabilit în condiţiile art. 84 C.p. În baza art.85 al. 1 C.p. pe durata termenelor de supraveghere inculpatele trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Călăraşi , la datele fixate de acesta;b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea lor;c)să anunţe,în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile precum şi întoarcerea ;d) să comunice schimbarea locului de muncă;e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă . În baza art. 86 al. 1 C.p pe durata termenelor de supraveghere datele prevăzute la art. 85 al. 1 lit. c- e C.p. se comunică Serviciul de Probaţiune Călăraşi. În baza art. 404 al. 3 C.p.p. atrage atenţia inculpatelor asupra dispoziţiilor art. 88 C.p.,privind revocarea amânării aplicării pedepsei, în cazul nerespectării ori neexecutării cu rea credinţă a măsurilor de supraveghere,precum şi în cazul săvârşirii unei noi infracţiuni cu intenţie pe parcursul termenului de supraveghere . În baza art.274 al.2 2C.P.P. obligă inculpatele la plata sumei de câte 300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat . Cu apel în 10 zile de la comunicarea prezentei. Pronunţată în şedinţa publică.
Document: Hotarâre 479/2019 28.11.2019”

Comentariile sunt inchise.