PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE TRAFIC DE MINORI ȘI PROXENETISM

Media 11:46 am - 7 februarie, 2020 Comentariile sunt închise pentru PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE TRAFIC DE MINORI ȘI PROXENETISM

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate București- Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Călărași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- B.T. Călărași, au efectuat 7 percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori și proxenetism.
La data de 6 februarie a.c., polițiștii au efectuat 7 percheziții domiciliare, pe raza județelor Călărași, Ilfov și a municipiului București, la locuințele unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, având ca obiect, traficarea și exploatarea sexuală, prin recrutare, transportare, primire și determinare prin inducere în eroare la practicarea prostituției.
Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada iunie 2019 – până în prezent, cei în cauză ar fi racolat mai multe tinere, majore și minore, pe care le-ar fi exploatat sexual pe raza municipiului Călărași și a comunelor adiacente, obținând astfel bani.
Au fost puse în aplicare 21 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Călărași, pentru audieri.
7 persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 63 de ani au fost reținute pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de inițiere și constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori și proxenetism.
Totodată, față de o a opta persoană s-a dispus de către procuror măsura controlului judiciar pentru săvârșirea infracțiunilor de inițiere și constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori și proxenetism.
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
La activități au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

Comentariile sunt inchise.