PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE TRAFIC DE MINORI ȘI PROXENETISM

Media 11:39 pm - 12 ianuarie, 2021 0

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Călărași au efectuat 4 percheziții la locuințele unor persoane bănuite de trafic de persoane și proxenetism, prin metoda ,,loverboy”. Pentru destructurarea grupării infracționale, s-a cooperat, cu sprijinul EUROPOL ȘI EUROJUST, cu autoritățile din Marea Britanie, Germania şi Elveţia.

La data de 11 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Călărași și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Călărași au efectuat 4 percheziții domiciliare, în județul Călărași, la locuințele unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat specializat în traficarea și exploatarea sexuală.

Din cercetări au reieșit indicii că, începând cu anul 2015 şi până în prezent, cei în cauză ar fi recrutat, prin metoda „loverboy”, mai multe tinere, pe care le-ar fi exploatat sexual, prin obligarea la practicarea prostituției sau le-ar fi determinat și facilitat practicarea prostituției pe teritoriul Germaniei, Elveției și Marii Britanii.

Au fost puse în executare 9 mandate de aducere, o persoană fiind reținută pentru 24 de ore, ulterior urmând a fi prezentată Tribunalului Călărași, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism.

La percheziții, au fost ridicați 45.530 de lei, 7.740 de euro, 5 telefoane mobile și un autoturism în valoare de 35.000 de euro.

În cauză, s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Pentru documentarea cauzei, a fost utilizat sprijinul EUROPOL, prin care s-a efectuat schimbul de informații cu partenerii din Marea Britanie, Germania şi Elveţia, precum şi al EUROJUST, prin intermediul ordinelor europene de anchetă.

”Solutia pe scurt: În baza art. 224 c.pr.pen., a art. 223 al. 1 lit. a şi al. 2 c.pr.pen., cu ref. la art. 202 al. 1, 3 şi al. 4 lit. e c.pr.pen., Admite propunerea formulată de către Parchetul de pe lângă ICCJ – DIICOT – Biroul Teritorial Călăraşi şi dispune arestarea preventivă a inc. MANU CRISTIAN MIRCEA, zis Marin, cercetat pentru săvâr?irea infrac?iunilor de proxenetism, prev. de art. 213 alin. 1 C.pen. şi trafic de persoane prev. de art. 210 alin. 1 lit. a C.pen. cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen. (2 acte materiale), cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen., pe o durată de 30 de zile, începând de la data de 12.01.2021 şi până la10.02.2021, inclusiv. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi 12.01. 2021.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  1/2021  12.01.2021”

Lasă răspuns »