Percheziţii domiciliare la Budeşti şi Fundeni

Media 6:54 am - 20 septembrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru Percheziţii domiciliare la Budeşti şi Fundeni

Peste 30 de percheziţii domiciliare au loc joi dimineată pe raza oraşului Budeşti şi a comunei Fundeni la suspecţi de ultraj contra bunelor moravuri.

Potrivit unui comunicat remis de IGPR, polițiștii din Călărași efectuează joi dimineață 33 de percheziții domiciliare simultane, pe raza orașului Budești și a comunei Fundeni, din județul Călărași, la locuințele mai multor persoane, implicate într-un conflict produs săptămâna trecută pe o stradă din orașul Budești.

La această acțiune participă, sub coordonarea ofițerilor din cadrul Direcției de Investigații Criminale (IGPR), polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, de la Serviciul de Investigații Criminale (SIC), Serviciul de Intervenție Rapidă (SIR), de la Poliția Municipiului Oltenița, Poliția Orașului Budești și posturile de poliție arondate. De asemenea, la activități participă și luptători SIIAS din cadrul IGPR. În cauză s-a beneficiat de sprijinul informațional al DOS(IGPR) și DGIPI. 

33 de persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași pentru audieri cu privire la implicarea în fapte de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice, vătămare corporală și distrugere, urmând să fie dispuse măsurile legale în consecință.

Starea conflictuală a avut loc în seara de 12 septembrie a.c., între membri ai unor familii din comuna Fundeni și din orașul Budești, urmarea unui conflict produs în penitenciar, între doi bărbați din aceste localități, condamnați pentru săvârșirea de infracțiuni cu violență (viol și tâlhărie). În altercația, în care au fost folosite obiecte contondente, trei persoane au fost rănite, având nevoie de îngrijiri medicale, fiind avariate și două autovehicule.

Conflictul a fost aplanat de luptătorii Serviciului de Intervenție Rapidă, deplasați la fața locului.

Update: Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, inspector Ramona Tudor a declarat pentru mediacalarasi.ro că până la ora 10.45 au fost aduşi la audieri un număr de 22 de suspecţi din Budeşti şi Fundeni.

Potrivit acesteia, în urma percheziţiilor domiciliare au fost găsite la locuinţele suspecţilor săbii, obiecte contondente şi o armă.

Urmează să fie aduşi la audieri şi ceilalţi suspecţi.


Comentariile sunt inchise.