Percheziții domiciliare în București, Ilfov, Călărași și Giurgiu

Media 8:44 am - 1 noiembrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru Percheziții domiciliare în București, Ilfov, Călărași și Giurgiu

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism  – Serviciul Teritorial București și Biroul Teritorial Călărași, împreună cu ofițeri  de poliție judiciară din cadrul BCCO București au procedat la destructurarea unui grup infracțional organizat, constituit din 48 de persoane, specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și spălarea banilor.

În acest sens, la data de 1 noiembrie 2012, procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat un număr de 50 de percheziții domiciliare la locuințele învinuiților precum si la sediile unor societati comerciale din municipiul București și județele Ilfov, Călărași și Giurgiu.
 
În fapt, se reține că, în perioada 2010-2012, membrii grupului infracțional organizat, sub coordonarea liderului Ruse Daniel – au realizat beneficii financiare substanțiale prin săvârșirea de fraude bancare, respectiv obținerea sau încercarea de a obține un număr de 40 de credite de la 16 unități bancare de pe teritoriul României, prin utilizarea unor documente falsificate.
 
Se mai reține că învinuiții au obținut, în mod ilegal, de la Ministerul Economiei, Comerțului si Mediului de Afaceri, in baza unor documente falsificate, finanțarea unor proiecte de achiziții utilaje,  prin intermediul unor societati comerciale controlate de către liderii grupării.
 
Activitatea infracțională a fost sprijinită de către învinuiții Șaramet Aurel, având calitatea de director al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru I.M.M. – uri, Cercel – Duca Alexandru  Claudiu, vicepreședinte al unei unități bancare, Mihai Grigoroiu, Rosu Catalin Ionut si Atanasiu Andrei, angajați în cadrul Ministerului Economiei, Comerțului si Mediului de Afaceri și Diaconescu Florian Dragoș.
 
Valoarea totală a prejudiciului cauzat prin activitatea infracțională este estimată la suma de 22 milioane de Euro.
 
La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial București vor fi aduse 100 de persoane in vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale în cauză.
 
Suportul tehnic și informativ al operațiunii  a fost asigurat de către SRI.
 
Facem precizarea că faptele învinuiților urmează a fi analizate prin raportare la dispozițiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumția de nevinovăție.

Comentariile sunt inchise.