“Pandemie” culturală

Media 10:11 am - 18 septembrie, 2020 Comentariile sunt închise pentru “Pandemie” culturală

În una din zilele trecute, trecând pe lângă Centrul Județean de Cultura și Creație Călărași, mare mi-a fost mirarea să constat că în partea dreaptă a fațadei se mai află bannerul cu stagiunea spectacolelor din toamna trecută spectacole mai mult sau mai puțin valoroase dar care totuși au fost.

Să fi fost lăsat ca o amintire a unor zile cât de cât acceptabile privind activitatea culturală desfășurată de această instituție de mare importanță pentru întreg judetul Călărași?

În acest an nimic nu s-a mai întâmplat și pe bună dreptate ne întrebăm ce activități s-au mai desfășurat în aceste nouă luni?

De ce alte in localități chiar pe timp de pandemie s-au putut realiza în aer liber câte ceva pentru alinarea tristeței celor dornici de frumos?

Nimic. Totul se datorează incompetenței și neimplicării, acestea fiind efectul deselor “reorganizări” a instituției de cultură în funcție de interesele politice locale în scopul numirii în funcții de conducere a unor persoane care nu au nicio legătură cu actul cultural, dar sunt înregimentate unui partid ori trimiterea unor relații suspuse în diferite funcții călduțe.

Nu poate exista nici o scuză pentru “inexistența instituției” în cele nouă luni, chiar dacă sunt conflicte politice majore la nivel local care ar fi dus la interzicerea folosirii Arenei Navrom sau a celei din parcul “Dumbrava” se putea găsi alt loc în aer liber – esplanada din față instituției, unul sau două pontoane pe brațul Borcea etc. Dar “lenea-i coana mare” iar nepriceperea dezastru.

Am dori sa aflăm concluziile Comisiei pentru Cultură din cadrul Consiliului Județean în a cărei subordonare se află Centrul Cultural referitoare la activitatea acestuia.
Dacă această comisie există cu adevărat.

 

Campanie electorală

Care doctrină? Care partid?
Nu mai susțineți aiureli!
Să ne orientăm rapid
Către funcții și învârteli.

Promisiuni
Ne promit că fac minuni
Dar cum știm, spun doar minciuni:
Nasul de le-ar crește mare
N-ar mai merge pe trotuare.

Un nou mandat
Un ales voind un nou mandat
Încearcă imaginea să și-o refacă
Plătind din greu pentru a fi “spălat”
Gafează, având mintea seacă.

Constatare
În cutiile poștale
“Fluturași otrăvitori”
Mizele electorale
Ne oferă mulți trișori.

Dilemă de alegător
Care o fi incoruptibil
Muncitor și așezat
Și nu ne va deveni penibil
Pe întregul său mandat?

Constantin MITULESCU

Comentariile sunt inchise.