Oltenița – minor, identificat și reținut de polițiști, după ce a comis mai multe furturi

Media 11:07 am - 7 noiembrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru Oltenița – minor, identificat și reținut de polițiști, după ce a comis mai multe furturi

Polițiștii oltenițeni au reținut un tânăr de 17 ani, pe care-l suspectează că, împreună cu alți minori, au comis mai multe furturi din locuințe, anexe, din biblioteca și spitalul municipal. Cea mai recentă faptă este spargerea sediului unei partid politic, de unde au sustras calculatoare.

Potrivit unui comunicat remis miercuri de IPJ Călărași, în ziua de 06 noiembrie a.c., în continuarea cercetărilor desfășurate în mai multe dosare penale de furt calificat, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Oltenița au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a suspectului P. Ionuț, de 17 ani, din localitate.
 
În urma investigațiilor efectuate în dosarele penale instrumentate inițial cu autor neidentificat, polițiștii au reușit identificarea, probarea și reținerea în sarcina lui P. Ionuț săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat, fapte comise în perioada octombrie 2011 – octombrie 2012. Cea mai recentă vizează furtul a trei calculatoare, în noaptea de 25/26 octombrie a.c., din sediul unui partid politic din Oltenița, bunuri recuperate de polițiști.
 
P. Ionuț, împreună cu N. George, de 14 ani, C. Florin, de 14 ani, D. Cornel, de 14 ani, O. Andrei, de 16 ani, și A. Alexandru, de 15 ani, toți din Oltenița, sunt suspectați că au sustras din locuințele și anexele gospodărești ale unor persoane fizice, dar și din biblioteca și spitalul din localitate, bunuri precum: aparate de sudură, motoare și cabluri electrice, calculatoare și alte obiecte.
 
Cea mai mare parte a prejudiciului produs în aceste cauze a fost recuperat.
 
Polițiștii au luat măsura reținerii lui P. Ionuț, fiind depus aseară în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.
 
În cursul zilei de 07 noiembrie a.c. acesta va fi prezentat Judecătoriei Oltenița cu propunerea de arestare preventivă.

Comentariile sunt inchise.