„Nu-ţi lăsa maşina la îndemâna hoţilor!”- acţiune preventivă desfăşurată la şcolile de şoferi din Călăraşi

Media 10:01 pm - 5 septembrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru „Nu-ţi lăsa maşina la îndemâna hoţilor!”- acţiune preventivă desfăşurată la şcolile de şoferi din Călăraşi

Poliţiştii de prevenire a criminalităţii, împreună cu poliţişti rutieri şi de proximitate au desfăşurat astăzi o acţiune de informare la şcolile de şoferi din municipiul Călăraşi, activitate circumscrisă Campaniei de prevenire a furturilor de şi din autoturisme „Nu-ţi lăsa maşina la îndemâna hoţilor!”.
Poliţiştii i-au îndemnat pe cei prezenţi să parcheze maşina într-un loc cât mai vizibil din locuinţă, dar obligatoriu iluminat corespunzător şi intens circulat, să instaleze un sistem de alarmă, care costă mult mai puţin decât paguba suferită în urma furtului autovehiculului şi că montarea unui sistem GPS în locuri greu accesibile, poate fi de un real folos la localizarea maşinii în cazul unui furt.

Cei prezenţi au adresat poliţiştilor întrebări, au solicitat pliante, chiar şi pentru alte persoane care deţin autoturisme.

Oamenii au fost sfătuiţi să manifeste prudenţă şi la coborârea din autoturism să scoată cheile din contact, chiar dacă lipsesc foarte puţin timp, deoarece furtul unui autoturism se poate produce în doar câteva secunde. Poliţiştii le-au recomandat să închidă întotdeauna geamurile când părăsesc autoturismul, să se asigure că portierele sunt, de asemenea, bine închise şi să acţioneze închiderea centralizată, chiar dacă pare că telecomanda a activat-o.
La final, oamenii legii au oferit parasolare inscripţionate cu mesajul „Nu-ţi lăsa maşina la îndemâna hoţilor”, pliante informativ-preventive şi au postat afişele campaniei.
Campania se desfăşoară la nivel naţional cu scopul informării populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor de şi din autoturisme şi se înscrie în programul cadru naţional de prevenire a criminalităţii – „Prevenirea furturilor”. .

Comentariile sunt inchise.