Noi fonduri pentru plata beneficiarilor POS CCE și POS DRU

Media 8:35 pm - 30 octombrie, 2013 Comentariile sunt închise pentru Noi fonduri pentru plata beneficiarilor POS CCE și POS DRU

Guvernul României a aprobat în ședința de miercuri, 30 octombrie a.c., un nou împrumut de la Trezoreria Statului pentru asigurarea resurselor necesare pentru plata beneficiarilor Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) și ai Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice (POS CCE).

“Guvernul României a alocat fonduri în valoare de 650 de milioane de lei pentru plata beneficiarilor POS CCE și POS DRU. Astfel, suma asigurată din resurse interne pentru plata beneficiarilor ajunge la 7,6 miliarde de lei, nivel care demonstrează angajamentul de a susține implementarea proiectelor și accelerarea absorbției fondurilor europene”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Pentru achitarea sumelor datorate beneficiarilor POS CCE a fost alocată o sumă de 400 de milioane de lei. În același timp, pentru efectuarea de plăți către beneficiarii POS DRU au fost alocate fonduri în valoare de 250 milioane de lei.

Reamintim că, la începutul lunii octombrie a.c., datorită măsurilor implementate de autoritățile române, Comisia Europeană a decis reluarea plăților către România pentru ultimul program care mai era pre-suspendat: POS CCE. Anterior, în prima parte a acestui an, Comisia a reluat plățile pentru alte trei programe: POS DRU, Programul Operațional Regional și Programul Operațional Sectorial Transport.

Comentariile sunt inchise.