„NECENZURAT”,  proiect național de prevenire a consumului de droguri în şcoli, destinat adolescenţilor cu vârste cuprinse între 12 si 14 ani din judeţul Călăraşi

Media 7:55 pm - 2 decembrie, 2021 0

Proiectul naţional “Necenzurat”, implementat la nivel local de  Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Călărași,  dezvoltă în rândul elevilor aptitudini specifice şi resurse de care au nevoie pentru a rezista influenţelor sociale, de a înţelege corect cunoştinţele despre droguri și efectele lor asupra sănătăţii.

Proiectul cuprinde 12 teme transpuse în 12 activităţi referitoare la următoarele aspecte: grupul de priteni şi presiunea grupului, factori de risc şi factori de protecţie, gândire critică, rezolvarea problemelor şi luarea deciziilor, liderul grupului, informaţii despre alcool, tutun şi droguri. Pe lângă activităţile destinate elevilor, proiectul are şi un modul adresat părinţilor, deosebit de util în realizarea unui parteneriat activ şi eficient între şcoală şi familie în educaţia antidrog a elevilor.

La nivelul judeţului Călăraşi, în anul şcolar 2021-2022, proiectul este implementat în zece clase de gimnaziu de la Colegiul Economic Călărași, Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” Călăraşi, Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” Călăraşi și Școala Gimnazială nr. 2 Modelu. 

În cursul lunii noiembrie 2021, în cadrul proiectului, au fost susținute de cadrele didactice și de specialiștii CPECA Călărași  următoarele 5 teme: ”Introducere – Necenzurat”, ”A fi sau a nu fi într-un grup”, ”Opțiuni – alcool, risc și protecție”, ”Ceea ce crezi se bazează pe fapte reale?”, ”Despre fumat – Informează-te!”.   

CENTRUL DE PREVENIRE, EVALUARE ŞI CONSILIERE ANTIDROG CĂLĂRAȘI

Lasă răspuns »