Muzeul Dunării de Jos – Expoziția de pictură Carmen Vaideanu

Media 10:26 am - 16 iulie, 2020 0

Adaptată la condițiile impuse de pandemie, activitatea Muzeului Dunării de Jos din Calarasi continuă să se desfășoare spre bucuria iubitorilor de frumos, organizând in ziua de 11 iulie a.c. un nou vernisaj a unei expoziții de pictură, de data aceasta expozant fiind Carmen Vaideanu din București, a cărui titlu este “Toată lumina pe care o putem vedea”.

Pe simeze sunt expuse un număr mare de lucrări executate în ulei pe pânza, reprezentând peisaje, natură statică și portrete, toate emanând o atmosferă caldă, primitoare.

Tematica aleasă de Carmen Vaideanu este interpretată intr-un stil original, reușind sa creeze imagini extraordinare, pline de finețe și gingășie toate reprezentând din combinații coloristice care nasc nuanțe nebănuite și care generează un univers in fata căruia zăbovești plin de încântare. Carmen Vaideanu ne demonstrează astfel că reîntoarcerea la Natură nu presupune doar redescoperirea figurativului, ci redescoperirea sentimentelor trăite în fata acesteia. In acest sens enumerăm câteva dintre lucrările expuse: “De la fereastra mea”, “Iarna blândă” , “Balcic la amiază”, “Compoziție cu crini”, “Lalele”, “Narcise și ceramică de Marginea”, “ Bujori și scoarța moldoveneasca”, “Lalele violet”, “Iriși și ie”, “Narcise in var alb”, “Albăstrele”, “Diana”, “Anna în mărime naturală”, “Portret flamand”.

Nefolosind culori puternice, doar diverse tonalități a celor deschise, Carmen Vaideanu realizează efecte izvorâte din profunzime, dintr-un interior nedefinit și care dau o notă de originalitate, plină de delicatețe lucrărilor expuse.

Pictura lui Carmen Vaideanu este una originală care supune privirea și atenția vizitatorului la meditație și înțelegere și in final la admiratie.

La Vernisaj a vorbit Dr. in arheologie Valentin Parnic, dir. muzeului, iar criticul de artă Ana Amelia Dincă, curatorul expoziției, a prezentat activitatea expozantei și calitatea lucrărilor acesteia. (foto – Facebook)
Constantin Mitulescu

Lasă răspuns »