Muzeul Dunării de Jos – Expoziția de artă plastică ”Salonul Florilor”

Media 11:19 am - 15 iunie, 2020 0

Muzeul Dunării de Jos din Călărași a vernisat sâmbătă 13 iunie o nouă ediție a ”Salonului Florilor” la care au luat parte expozanți din Călărași, București, Slobozia și Lehliu. Datorită măsurilor ”impuse” de pandemie accesul la vernisaj a fost limitat, urmând ca expoziția să poată fi vizitată de iubitorii de artă începând cu 15 iunie între orele 09.00-13.00 și 14.00-17.00.

Pe simezele celor trei săli rezervate expoziției pot fi admirate lucrări executate în acuarelă, ulei pe pânză sau pe carton, acril ori în tehnică mixtă, majoritatea reflectând fascinanta lume a florilor dar și a chipurilor unor modele asemuite acestora.

Vizitatorul va pătrunde într-o oază de culoare, liniștitoare și plăcută ochiului, întrucât lucrările sunt realizate într-o cromatică delicată și cu multiple tonuri care reușesc să redea cât mai fidel realul.

Pot fi admirate lucrări precum: ”Florile nopții”(Cîrstina de la Studina),”Flori de salcâm” (Maria Bogatu Măncianu), ”Studiile” lui Florian Mihalache și Victor Grigore, ”Flori”-le lui Dorin Manea, ”Floarea primăverii” (Marcela Smeianu), ”Flori”-le lui Silviu Ioan Soare, ”Nalbă” realizată de Sorin Vintzeanu, ”Studiu pentru Adam și Eva” (Cristina Georgescu), ”Fragilitate” (Petronela Milea), ”Floarea Soarelui” (Jimmy Stănescu), ”Delicatețe” (Laura Mara Culea), ”Florile sufletului” (Cornel Ursu). Pe simeze se mai află frumoase lucrări semnate de Mirela Popa, Gabriela Apostol, Clara Stan, Eva Stan, Suzana Stan, Nicoleta Ulmeanu, Grigore Bădițescu, Pavel Carmen, Petrie Alexa – Mihaela, Gabriela Elena Florea, Rodica Iacob, Vasile Gaiță, Gabriela Radu, Otelia Năstase, Cristian Raca și Bedereagă Mirabela.

Vernisajul a început prin alocuțiunea lui Valentin Parnic, directorul muzeului, după care curatorul expoziției și critic de artă Ana Amelia Dincă a prezentat pe scurt expoziția, fiind nevoită a se încadra în maximum 15 minute. În final a mai făcut câteva precizări artistul plastic Victor Grigore angajat al muzeului. (sursa foto: Facebook)

Constantin MITULESCU

Lasă răspuns »