Muzeul Dunării de Jos – Expoziția de artă plastică – Cristi Șișman

Media 9:58 am - 29 august, 2019 Comentariile sunt închise pentru Muzeul Dunării de Jos – Expoziția de artă plastică – Cristi Șișman

Un eveniment cultural surpriză l-a constituit vernisajul Expoziției de artă plastică – Cristi Șișman care a avut loc vineri 2 august la Muzeul Dunării de Jos. Surpriza acestui eveniment o constituie faptul că expozantul este originar din Călărași, în prezent stabilit în Austria, mulți călărășeni necunoscând că are astfel de preocupări, iar momentul are loc chiar în ziua în care el a împlinit 57 de ani. La vernisaj au participat pe lângă un public numeros și vechi cunoscuți și prieteni ai acestuia cum ar fi: George Iacob, Vasile Iliuță, Marian Dinulescu, Viorel Ivanciu, Ion Damian etc.

Cristi Șișman a etalat pe simeze un număr de 20 lucrări, executate fie în stil tradițional (”Corabia”) fie în cel al expresionismului abstract (”Domnul și Doamna”), parte din lucrari fiind realizate și prin tehnică mixtă, cea a colajului, în scopul de a marca cât mai sugestiv anumite viziuni și de a crea un anumit sentiment de contemporaneitate, lărgind astfel și latura imaginative a privitorului.

Vizitatorul va remarca grija artistului pentru a etala frumosul întrucât manifestă o mare sensibilitate în păstrarea echilibrului imaginii, a unei cromatici simple dar bine așezată în contururi sugestive și de mare efect, în folosirea unor materiale pentru colaje adecvate temei tratate care le întregesc valoarea (”Madam Pompadur”, ”Surorile”, ”Dansul Himerei” și altele). Deosebit de interesante sunt și lucrările: ”Blândețea”, ”Viziunea”, ”Plaja Călărași”, ”Contactul cu Universul”, ”Dansul”, ”Destinul” și ”Liniște” iar cele precum ”Regenerare”, ”Efectul”, ”Demență”, ”Masca”, ”Fața lui Alexe” sunt destul de expresive în transmiterea mesajului prin configurarea unor trăsături marcate de timp ori prin surprinderea unor momente pe fundaluri formate dintr-o singură culoare.

Prin calitățile de desenator și colorist Cristi Șișman a depășit de mult momentul de a fi considerat un autodidact, el afirmându-se prin această expoziție ca un artist talentat, bun receptor a ceea ce îl înconjoară și fin vizionar atunci când transpune imaginea la șevalet.

La vernisaj au rostit alocuțiuni cei menționați anterior iar prezentarea expozantului și a lucrărilor sale a fost făcută de criticul de artă Ana Amelia Dincă.

La final Cristi Șișman, profund emoționat a mulțumit organizatorilor și celor prezenți la vernisaj afirmând printre altele că ”evenimentul și oamenii prezenți la vernisaj formează tabloul vieții lui”.

Comentariile sunt inchise.