Misiuni de asigurare a ordinii publice executate de jandarmii călărăşeni în această săptămână

Media 5:06 pm - 12 august, 2019 Comentariile sunt închise pentru Misiuni de asigurare a ordinii publice executate de jandarmii călărăşeni în această săptămână

În perioada 12-18 august, a.c., efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași, în cooperare cu lucrători din cadrul I.P.J. Călărași, I.S.U. Călărași și Poliția Locală, vor asigura măsurile de ordine publică și siguranță a persoanelor care vor participa la o serie de manifestări sportive, cultural-artistice și religioase organizate de autorități în municipiul Călărași și în județ, după cum urmează:
– Festivalul Internațional de Folclor ”Hora Mare” Ediția a XXVII-a, municipiul Călărași, în perioada 12-18 august;
– Meciul amical de handbal AHC Dunăra Călărași – SPARTAK Moscova, disputat în Sala Polivalentă ”Ion C. Neagu” din municipiul Călărași – marți, 13 august;
– Meciul de fotbal din cadrul Cupei României, dintre echipele ACS Înainte Modelu și SC Popești Leordeni, ce se va desfășura pe Stadionul ”Vasile Enache” din comuna Modelu – miercuri, 14 august;
– Ziua Marinei Române, municipiul Călărași – Parcul Central, joi, 15 august;
– Ziua comunei Grădiștea – vineri, 16 august și Zilele comunelor Roseți, Borcea și Perișoru, în perioada 17-18 august;
– Meciul de fotbal disputat între echipele AFC Dunărea Călărași și FC Petrolul Ploiești, pe Stadionul ”Ion Comșa” din municipiul Călărași – duminică,18 august. Măsurile de ordine și siguranță publică la această competiție sportivă vor fi asigurate împreună cu efective de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Constanța.
Misiunile jandarmilor vor avea în vedere asigurarea unui climat de ordine publică corespunzător, condiții de siguranță pentru toți participanții, prevenirea și combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor și normelor de conviețuire socială precum și depistarea, identificarea și dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit acest gen de fapte.
​Având în vedere că la aceste evenimente sportive, cultural-artistice și religioase se preconizează prezența unui public numeros, Jandarmeria Călărași face următoarele recomandări participanților: să adopte un comportament decent; să evite implicarea în conflicte de orice natură; să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.); să respecte indicațiile forțelor de ordine și ale organizatorilor.
Dacă situația o impune, cetățenii pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență – 112 sau pot sesiza jandarmii aflați în dispozitiv atunci când sunt victimele unor fapte antisociale sau sunt martori la săvârșirea unor astfel de fapte.

Comentariile sunt inchise.