Mesajul Inspectorului șef al I.S.U. „Barbu Știrbei” al județului Călărași cu prilejul sărbătoririi Zilei Pompierilor din România

Media 9:14 pm - 10 septembrie, 2013 Comentariile sunt închise pentru Mesajul Inspectorului șef al I.S.U. „Barbu Știrbei” al județului Călărași cu prilejul sărbătoririi Zilei Pompierilor din România

Aniversarea, la 13 Septembrie, a Zilei Pompierilor din România, readuce în memorie sacrificiul ostașilor pompieri care, în anul 1848, au scris o pagină de devotament și demnitate națională, în confruntarea din Dealul Spirii cu armata otomană venită să înăbușe Revoluția română.
Cu 165 de ani în urmă, în dramatica bătălie din Dealul Spirii, micul detașament de ostași pompieri aflați sub comanda bravului căpitan Pavel Zăgănescu au înscris cu propriul sânge o memorabilă pagină de eroism și glorie militară, într-o confruntare inegală cu trupele otomane pentru afirmarea idealurilor de libertate și independență, atât de scump plătite de poporul nostru.
Pompierii au scris pagini memorabile în cartea tradițiilor, ca apărători ai vieții cetățenilor în lupta împotriva dezastrelor, dar și ca apărători ai patriei, cu arma în mână, în momentele cruciale ale făuririi și dezvoltării României moderne.
Demni urmași ai celor ce au luptat cu eroism în Bătălia din Dealul Spirii, în zilele Revoluției de la 1848, pompierii au purtat de-a lungul timpului nestinsă flacăra vitejiei, a iubirii de neam și de țară.
Azi, alături de celelalte componente ale Ministerului Administrației și Internelor, pompierii au o contribuție majoră la asigurarea și menținerea climatului de siguranță socială.
Prin natura atribuțiilor, pompierii sunt militarii aflați cel mai aproape de populație, fiind oricând gata să intervină – de multe ori, cu riscul propriei vieți – pentru a limita urmările incendiilor, ale accidentelor, inundațiilor sau altor calamități, dar mai ales pentru a-i salva pe semenii lor aflați în primejdie.
Gestionarea problematicii tot mai complexe din sfera situațiilor de urgență presupune oameni cu reale calități, loiali, curajoși, fermi și devotați, dispuși oricând la sacrificii. Pompierii militari din cadrul I.S.U. „Barbu Știrbei” al județului Călărași au dovedit de nenumărate ori că posedă aceste calități prin profesionalismul și seriozitatea care îi caracterizează, fiind permanent în slujba cetățeanului și a comunității.
Astăzi, la ceas aniversar, când se împlinesc 165 de ani de la eroica bătălie din Dealul Spirii, gândul meu, însoțit de sincere felicitări, urări de sănătate și împliniri, se îndreaptă către toți pompierii, militari și civili.

La Mulți Ani!

INSPECTOR ȘEF
Colonel
Popa Daniel Gheorghe

Comentariile sunt inchise.