Majorări salariale pentru majoritatea angajaților care gestionează fonduri europene

Media 8:19 pm - 11 decembrie, 2013 Comentariile sunt închise pentru Majorări salariale pentru majoritatea angajaților care gestionează fonduri europene

Salariile angajaților celor mai multe Autorități de Management pentru Programele Operaționale vor fi aliniate la nivelul de salarizare din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, ceea ce va duce la majorarea remunerațiilor lunare. Decizia a fost adoptată de Guvernul României în ședința de miercuri, 11 decembrie a.c.

Decizia menționată se va aplica pentru angajații Autorităților de Management pentru Programul Operațional Sectorial Transport, Programul Operațional Sectorial Mediu, Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice, respectiv Programul Operațional Pescuit.

“Unificarea bazei de salarizare la nivelul celei aplicate la Ministerul Fondurilor Europene va susține accelerarea absorbției fondurilor europene: acești funcționari trebuie să performeze, iar veniturile mai mari îi vor stimula să dea rezultatele de care are nevoie România în acest domeniu. Suplimentar, unificarea nivelului de salarizare reprezintă și o măsură de combatere a corupției. Vreau să îi mulțumesc premierului că a susținut adoptarea acestei măsuri, care beneficiază și de sprijinul Comisiei Europene. Subliniez că urmează doi ani dificili, 2014 și 2015, în care trebuie să accelerăm absorbția fondurilor europene și în care actuala perioadă de programare se suprapune cu perioada de programare 2014-2020”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Comentariile sunt inchise.