Mai multe animale din Grădina ZOO au fost tăiate pentru consum

Media 1:51 pm - 30 iunie, 2022 Comentariile sunt închise pentru Mai multe animale din Grădina ZOO au fost tăiate pentru consum

Mai multe animale din Complexul de Agrement Dumbrava – Grădina ZOO din municipiul Călărași au fost tăiate de angajați „desemnați” de conducere și erau făcute pachete pentru consum, fiind transportate în locațiile care le erau indicate.

Angajații ZOO au păstrat tăcerea cu privire la această activitate ilegală până la momentul în care directoarea Blebea Valentina Georgiana a încercat să se debaraseze de cei incomozi, cerându-le demisia sau încercând înlăturarea prin înscenarea unei proceduri disciplinare la care ne vom referi într-un articol viitor.

Din discuția acestora, rezultă că este vorba de animale aflate în captivitate la Grădina ZOO, din specii diferite,  respectiv capre și porci vietnamezi, dar și că locul sacrificării acestor animale, era unul ferit de ochii lumii, undeva  în spatele Acvariului.

Important de menționat este faptul că această activitate nepermisă de lege a fost posibilă datorită faptului că animalele din Grădina ZOO nu sunt crotaliate și nu sunt inventariate corespunzător, caz în care, dispariția mai multor exemplare din speciile care trebuiau să fie protejate, nu putea fi sesizată de organele statului, fiind sacrificate pentru consumul unor persoane care sunt cunoscute de angajații care le duceau pachetele din dispoziția conducerii.

Redăm mai jos câteva fragmente din discuțiile purtate între angajații care cunosc foarte multe aspecte referitoare  la sacrificarea nelegală a unor animale aflate în captivitate:

– Câte animale s-au tăiat? Zi și tu… Câte animale s-au tăiat?…..

– Eee… S-au tăiat… S-au lins pe bot aici… Asta a fost… Ce să mai…

– Ion, câți porci a tăiat și capre? Acum e bine merci … e omul lor….. Păi nu -i mă, așa?

– Așa e mă!

– Nu, dar îi lua pe rând… ai văzut! Când era… tăia-i tu… când era… tăia Ion… când era… tăia Marin… și numai așa cu gâlceavă..

– Asta e…

– Dar ce ne-a interesat pe noi unde duce… ce face…nu ne-a interesat nimic… ne-am văzut de treaba noastră…

– Dar…

– Ne-am văzut de treaba noastră…

– Daa… Adică… eu nu știu… N-am prins aici… Îmi zicea… te duci iei o butelie… pac… o duci la băieți… Băi bagi acolo să nu vă vadă cineva… Mamă dar cât am tocat aici în spate…

– Știu măă… aici la acvariu..

– Tu îți aduci aminte când se tăia aici capre, porci… Când tăia Lică….. când tăia Marin ….

– Dar câte capre s-au tăiat, din alea pitice?

– Și câte… și câte… și se făceau porții…

– Și cine tăia? Lică…. Marin ….. Ion…. 

– Și atunci de ce …. nu ne vedem de treaba noastră, mă?

– Dar câți porci vietnamezi, câți s-au tăiat în spate acolo? Câți? Zi? Că știi! Dar ți-ai văzut de treaba ta!

– Bineînțeles mă, bineînțeles! Ochii au văzut, gura n-a vorbit, urechile n-au auzit … și cu asta basta!

– Atunci era bine!

Din discuțiile angajaților, se deduce faptul că, cei nominalizați pentru sacrificări erau desemnați de conducere, dar și că erau obligați să păstreze tăcerea cu privire la exemplarele sacrificate și cu privire la persoanele la care ajungeau pachetele de carne.

După ce directoarea Blebea Valentina Georgiana a început să facă presiuni asupra mai multor angajați să plece la demisie, au ieșit la iveală foarte multe nereguli referitoare la activitatea ei, fiind instituită teroarea printre angajați prin intermediul soțului acesteia, care nu este angajatul Grădinii ZOO, dar care îi supraveghea și le coordona activitatea prin ordinele pe care le dădea, dar și prin intermediul rudelor și apropiaților angajați imediat după ce aceasta a fost delegată pe funcția de director.

Mai jos audio – discuții despre animalele tăiate în ZOO:


 

 

 

 

 

Comentariile sunt inchise.