Lumea Justiției: DEZVALUIRILE LUJU, IN PARLAMENTUL ROMANIEI – Deputatul Dumitru Coarna cere anchetarea abuzurilor comise in CSM: “Lumea Justitiei a dezvaluit lucruri de neimaginat care se intampla la CSM, sub mandatul de presedinte detinut de Bogdan Mateescu, care pozitioneaza acest for nu intr-un etalon al legalitatii si moralitatii, ci intr-un taram paralel cu statul de drept”. Cazul secretarului de stat din MJ George Catalin Serban, adus in atentia Camerei Deputatilor

Media 12:37 pm - 16 noiembrie, 2021 Comentariile sunt închise pentru Lumea Justiției: DEZVALUIRILE LUJU, IN PARLAMENTUL ROMANIEI – Deputatul Dumitru Coarna cere anchetarea abuzurilor comise in CSM: “Lumea Justitiei a dezvaluit lucruri de neimaginat care se intampla la CSM, sub mandatul de presedinte detinut de Bogdan Mateescu, care pozitioneaza acest for nu intr-un etalon al legalitatii si moralitatii, ci intr-un taram paralel cu statul de drept”. Cazul secretarului de stat din MJ George Catalin Serban, adus in atentia Camerei Deputatilor

Dezvaluirile facute de Lumea Justitiei despre lucrurile extrem de grave care se petrec in CSM sub mandatul de presedinte al Consiliului detinut de judecatorul Bogdan Mateescu (foto 1) au fost aduse in atentia Parlamentului Romaniei. Cel care a facut-o a fost deputatul PSD Dumitru Coarna, care a exemplificat situatia din CSM cu cazul fostului judecator George Catalin Serban (foto 2) de la Tribunalul Calarasi, uns nelegal in functia de secretar general al CSM de Mateescu, pentru ca apoi, dupa o pensionare brusca, sa fie pus de premierul Florin Citu in functia de secretar de stat la Ministerul Justitiei, pozitie din care incaseaza aproximativ 2.000 de euro, care se adauga la pensia de 6.000 euro (click aici pentru a citi).


 

Astfel, in declaratia politica citita in plenul Camerei Deputatilor, marti, 16 noiembrie 2021, deputatul PSD Dumitru Coarna (foto 3) avertizeaza ca CSM a devenit sub conducerea lui Bogdan Mateescu nu un etalon al legalitatii si moralitatii, ci un taram paralel cu statul de drept in care legea este facultativa. De asemenea, Coarna precizeaza ca au fost raportate abuzuri comise de catre CSM-ul lui Bogdan Mateescu, abuzuri care nu pot sa fie musamalizate.

Iata declaratia politica a deputatului PSD Dumitru Coarna:

“Declaratia mea politica de astazi se refera la ‘statul mafiot’, asa cum il denumea Traian Basescu, fost presedinte, si ‘statul esuat’, asa cum l-a definit actualul presedinte. Trebuie sa intelegem aceste mecanisme, poate si reusim sa iesim din aceasta paradigma.

Fostul judecator George Catalin Serban (devenit secretar de stat la Ministerul Justitiei), uzurpatorul in limbaj mediatic, a exercitat atributii de secretar general al CSM chiar si in zilele in care nu mai ocupa de drept aceasta functie.

Fostul judecator George Catalin Serban, in prezent secretar de stat la Ministerul Justitiei a incalcat in mod repetat legea asa cum rezulta din investigatiile realizate de jurnalistii publicatiei Lumea Justitiei.

Presa relateaza ca Serban a luat parte la o sedinta a judecatorilor din Consiliu, fiind invitat in calitate de ‘secretar general’, fara ca in realitate el sa fie numit in aceasta functie, practic a savarsit infractiunea de uzurpare de calitati oficiale, fapta prevazuta si pedepsita de art. 258 din noul Cod penal.

Lumea Justitiei a dezvaluit lucruri de neimaginat care se intampla la CSM, sub mandatul de presedinte detinut de judecatorul Bogdan Mateescu, care pozitioneaza acest for superior al magistratilor nu intr-un etalon al legalitatii si moralitatii ci, mai degraba intr-un taram paralel cu statul de drept in care legea a devenit facultativa.

Judecatorul George Catalin Serban a fost uns in functia de secretar general al CSM prin trei decizii de delegare ale presedintelui CSM Bogdan Mateescu, asta chiar daca legea nu da dreptul sefului CSM sa delege aceasta functie. Legea prevede in mod imperativ ca secretarul general este numit de catre Plenul CSM. Totusi, Serban a fost delegat de trei ori, de fiecare data pe cate trei luni: prima delegare pe trei luni a inceput in data 11 ianuarie 2021, a doua delegare pe trei luni a inceput la data de 14 aprilie 2021, iar a treia delegare pe trei luni a inceput in data de 16 iulie 2021. Se observa deci ca intre delegari au fost mai multe zile de pauza.

Ce a facut judecatorul George Catalin Serban in zilele de 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie 2021, 14 si 15 iulie 2021, zile in care nu mai era secretar general al CSM intrucat se afla intre delegari? Presupunem ca a indeplinit atributii de secretar general al CSM cu incalcarea legii.

Fostul judecator George Catalin serban vestit pentru averea sa de 1,5 milioane euro, avere pe care a reusit sa o stranga intr-o cariera de magistrat de circa 25 de ani, si-a arogat si calitatea de secretar general al CSM chiar daca nu era numit in drept. Dovada se regaseste pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii!

Referitor la acelasi personaj, fosta judecatoare de la Tribunalul Calarasi, Neluta Tudorache sustine ca Inspectia judiciara si Sectia pentru judecatori au refuzat sa verifice cum fostul secretar general al CSM, actual ministru secretar de stat, a intrat in avocatura pe usa din dos, desi nu indeplinea conditiile de intrare in profesie fara examen, pentru ca nu a fost judecator la ICCJ.

De asemenea, judecatoarea si-a exprimat nemultumirea pentru faptul ca membrii CSM nu au luat nicio pozitie oficiala dupa ce au devenit publice informatiile privind delegarea nelegala a fostului judecator Serban in functia de secretar general cu incalcarea flagranta a legii: ‘A devenit o regula ca posturile de conducere in aparatul administrativ al CSM sa nu fie scoase la concurs tocmai pentru a putea fi detasati si apoi delegati in functie, judecatori dispusi sa execute ordinele presedintelui CSM’. Practic, concluzioneaza doamna Tudorache, aceste functii sunt ocupate de judecatori care executa ordinele presedintelui CSM, nu de oameni verticali si competenti.

Au fost raportate abuzuri care nu pot fi trecute sub tacere comise in ograda CSM, organism care conform art.132, alin. 1 din Constitutia Romaniei trebuie sa ramana un garant al independentei justitiei si nu un complice la incalcarea legii”. (sursa: luju.ro)

https://m.luju.ro/dezvaluirile-luju-in-parlamentul-romaniei-deputatul-dumitru-coarna-cere-anchetarea-abuzurilor-comise-in-csm-lumea-justitiei-a-dezvaluit-lucruri-de-neimaginat-care-se-intampla-la-csm-sub-mandatul-de-presedinte-detinut-de-bogdan-mateescu-care-pozitioneaza-a

Comentariile sunt inchise.