Locatarii imobilului situat în municipiul Călărași, strada București nr.139, bloc A38, scara 2 sunt nemulțumiți față de modul în care autoritățile statului se implică în soluționarea problemelor cetățenești.
Această nemulțumire a apărut după ce aceștia au adus la cunoștința mai multor reprezentanți ai unor insțituții publice din Călărași faptul că nu sunt de acord cu intenția unei societăți comerciale de a schimba obiectul de activitate pentru spațiul pe care îl deține în calitate de proprietar, situat la parterul imobilului în care locuiesc.
Ei sunt de părere că răspunsurile primite de la instituțiile respective nu rezolvă în niciun caz fondul problemei, fiind nevoiți în continuare să privească cum firma în cauză comite abuzuri.
Citește mai departe ce au adus locatarii imobilului respectiv la cunoștința reprezentanților primăriei municipiului Călărași, dar și ai altor instituții publice din județ:
“(…) Nu suntem de acord cu intentia S.C JULIA COMPANY TRADING S.R.L, de a schimba obiectul de activitate pentru spatiul pe care il detine in calitate de proprietar, situate la parterul acestei scari de bloc (fost sediu UNIQA ASIGURARI SA).
Intentia proprietarului vizeaza desfasurarea in acest spatiu a unor activitati de alimentatie publica respectiv producere si comercializare produse de patiserie si pizza, in acest scop fiind deja in derulare lucrari de amenajare prin recompartimentarea spatiului in cauza.
Activitati de alimentatie publica de acest tip implica realizarea unor instalatii de ventilare, prin care temperatura ridicata rezultata din procesul de productie precum si mirosurile specifice sa fie partial indepartate. In acest sens, este necesara crearea unor cosuri de aerisire care vor fi amplasate in spatele acestei scari, fara a se cunoaste la aceasta data solutia tehnica si modul de realizare. Totusi, pentru amenajarea interioara la care se lucreaza deja, cat si pentru realizarea unei eventuale instalatii de aerisire, Primaria municipiului Calarasi prin Serviciul de Urbanism, trebuia sa emita o autorizatie, document cu care noi proprietarii acestui imobil nu suntem de acord pentru urmatoarele motive:
– acest bloc a fost realizat de catre autoritatea locala cu fonduri alocate de la bugetul de stat pentru constructia de locuinte, astfel spatiile comerciale fiind accesorii in raport cu locuintele existente care sunt bunuri principale;
– nu cunoastem solutia tehnica pentru realizarea instalatiei de aerisire si ventilare, insa credem ca se va monta pe verticala si va fi fixata pe peretele exterior si va produce zgomot
– producerea si comertul cu amanuntul va determina atat amenajarea spatiului, cat si existenta unui trafic crescut de persoane si autovehicule, fapt ce ar afecta buna folosinta a locuintelor.
Solicitarea noastra este restrictiva doar in ceea ce priveste utilizarea spatiului in domenii ce ne pot afecta utilizarea locuintelor, si odihna precum si accesul la utilitati. Acest gen de activitate s-a realizat si pe strada Bucuresti bloc E23 (actualmente sediul ALFA BANK SA Sucursala Calarasi) situatia fiind reclamata continuu de locatarii scarii de bloc afectate.
Prin schimbarea destinatiei imobilelor existente fiind afectati in mod direct de:
– disconfortul creeat prin poluarea fonica si insuficienta spatiilor de parcare;
– intrucat racordul de utilizare a serviciilor publice de alimentare cu apa potabila si de canalizare, energie electrica, gaze naturale sunt in comun, o crestere a consumului acestor utilitati in aceste spatii va afecta in mod direct apartamentele situate la nivel superior prin scaderea de presiune la apa potabila;
– o crestere a debitului pe evacuare apa menajera ar conduce la inundarea permanenta a subsolului celor 3 (trei) scari, in conditiile in care canalul colector este construit sub cota si racordat in conducta de colectare apa menajera de pe strada Pompieri, subdimensionata pentru a putea face fata atat consumului inregistrat la case, cat si la blocurile din zona;
– cresterea consumului de energie electrica peste puterea instalata va creea disfunctionalitati proprietarilor cu care se invecineaza, intrucat toate aceste utilitati au fost dimensionate, proiectate si executate de constructor pentru anumite capacitati de consum, alimentare, evacuare.
Va reamintim si de aceasta data ca subsolul apartinand celor 3 (trei) scari / tronsoane ale blocului A38 se inunda la fiecare ploaie datorita subdimensionarii/constructiei sub cota a canalelor colectoare si a instalatiei de evacuare apa menajera.
In concluzie si in speranta ca notificarea noastra va fi tratata si solutionata corespunzator, cu aplicarea si respectarea legislatiei in materie va solicitam respingerea cererilor pentru autorizarea acestor lucrari, functionarii spatiului in acest domeniu (alimentar/alimentatie publica) asigurandu-va de consideratia noastra.
Precizam faptul ca nu suntem impotriva dezvoltarii business-ului/afacerii privat/e, insa dorim ca acesta sa se realizeze intr-un mod civilizat, fara a creea disconfort proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza acesta.”
Comentariile sunt inchise.