Legalitatea operațiunilor cu produse de protecție a plantelor, verificată de polițiști

Media 1:25 pm - 17 mai, 2022 Comentariile sunt închise pentru Legalitatea operațiunilor cu produse de protecție a plantelor, verificată de polițiști

În perioada 21.04 – 20.05.2022 se desfășoară la nivel național Planul de acțiune „FITOS 2022”, în scopul îmbunătățirii siguranței și sănătății cetățenilor, prevenirii și combaterii faptelor de natură penală și contravențională la regimul produselor de protecție a plantelor și protecție.
Astfel, la data de 16 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Călărași au desfășurat activități de prevenire și combatere a faptelor la regimul produselor de protecție a plantelor și protecția mediului.
Ca urmare a verificărilor efectuate la sediul unei societăți comerciale din orașul Lehliu-Gară, județul Călărași, polițiștii au descoperit cantitatea de 3.626,5 litri și 3.333 de kg de produse de protecție a plantelor cu termenul de valabilitate expirat, devenite deșeuri și pentru care nu au fost luate măsuri de eliminare.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri”.

Comentariile sunt inchise.