Judecătoare arestata la domiciliu după ce a primit mita

Media 10:32 pm - 17 mai, 2018 Comentariile sunt închise pentru Judecătoare arestata la domiciliu după ce a primit mita

Magistrații Curții de Apel București au decis joi ca judecătoarea BURLAN PUŞCAŞ ELENA din cadrul Tribunalului București, acuzata de procurorii DNA de luare de mita, sa fie arestata la domiciliu pe o perioada de 30 de zile, potrivit portalului instantelor de judecată.

Vezi soluția pe scurt: “Înch.DL/În baza art.227 alin.1 C.pr.pen. respinge ca nefondată propunerea de arestare preventivă a inculpatei BURLAN PUŞCAŞ ELENA formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei. În baza art.227 alin.2 raportat la art.202 alin.4 lit.d şi art.218 C.pr.pen. dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpata BURLAN PUŞCAŞ ELENA pe o durată de 30 de zile începând cu data de 17.05.2018 şi până la data de 15.06.2018 inclusiv, constând în obligaţia inculpatei de a nu părăsi imobilul unde locuieşte, pe durata arestului la domiciliu fără permisiunea organului judiciar. În baza art.221 C.pr.pen. pe durata arestului la domiciliu, inculpata are următoarele obligaţii: a)să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemată; b) să nu comunice cu denunţătorii şi martorii din prezenta cauză sau cu membrii de familie ai acestora. Atrage atenţia inculpatei cu privire la dispoziţiile art.221 alin.11 C.pr.pen. cu privire la înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura arestului preventiv. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie. Dată în Camera de consiliu azi 17.05.2018.”

Vezi comunicatul DNA referitor la acest caz:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secția de combatere a corupțieiau dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, iar la data de 17 mai 2018, au înaintat Curții de Apel București referatul cu propunere de arestare preventivă a inculpatei

BURLAN-PUȘCAȘ ELENA, la data faptelor şi în prezent judecător în cadrulTribunalului București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.

Anterior, la data de 16 mai 2018, având în vedere calitatea de magistrat a inculpatei Burlan-Pușcaș Elena, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil propunerea menționată.

În referatul procurorilor se arată că, în dosarul înregistrat la D.N.A. în anul 2016,  au fost identificate date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În contextul judecării unui dosar penal ce privea săvârşirea unor infracţiuni cu violenţă, inculpata Burlan-Pușcaș Elena, în calitatea menţionată mai sus, a primit, în perioada 2009-2010, de la patru dintre inculpaţii vizaţi de cercetarea judecătorească (din care doi cercetaţi pentru tentativă de omor calificat) suma totală de 50.000 euro.

Banii respectivi au fost primiţi de magistrat pentru a dispune faţă de cei doi inculpaţicercetaţi pentru tentativă de omor calificatînlocuirea măsurii preventive a arestării cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, lucru care s-a şi întâmplat în perioada 01 octombrie 200926 ianuarie 2010. De fiecare dată, aceste soluţii au fost desfiinţate de instanţa superioară de control judiciar.

În același context, pentru aceeași sumă de bani, printr-o sentinţă din luna februarie 2010, judecătorul Burlan-Pușcaș Elena a pronunţat pedepse cu suspendarea executării față de toţi inculpaţii din dosarul respectiv.

 În faza de apel, în luna decembrie 2010, această sentință a fost desființată în parte, Curtea de Apel București pronunțând pedepse cu executare față de autorii infracțiunii de tentativă de omor calificat, aceste pedepse fiind de 8 ani, respectiv 7 ani și 6 luni.

Inculpatei Burlan-Pușcaș Elena i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Comentariile sunt inchise.