ISU Călărași: În acest an, la data de 28 Februarie, sărbătorim 90 de ani de Protecție Civilă în România

Media 8:16 pm - 25 februarie, 2023 Comentariile sunt închise pentru ISU Călărași: În acest an, la data de 28 Februarie, sărbătorim 90 de ani de Protecție Civilă în România

Protecţia Civilă este o componentă a sistemului securităţii naţionale în scopul prevenirii şi reducerii riscurilor de producere a dezastrelor, protejării populaţiei, bunurilor şi mediului împotriva efectelor negative ale situaţiilor de urgenţă, conflictelor armate şi înlăturării operative a urmărilor acestora, şi asigurării condiţiilor necesare supravieţuirii persoanelor afectate.

Astăzi, atribuţiile protecţiei civile sunt îndeplinite de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi inspectoratele judeţene şi constă în: identificarea riscurilor existente în raioanele de intervenție; informarea şi pregătirea preventivă a populaţiei cu privire la pericolele la care este expusă şi regulile de comportare; organizarea intervenţiei în situaţii de urgenţă; alarmarea populaţiei despre iminenţa pericolului; înlăturarea efectelor negative ale dezastrelor, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din timpul conflictelor armate etc.

Pentru marcarea acestui moment, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Ştribei” al judeţului Călăraşi organizează o serie de activități menite să dezvolte comportamentul preventive al cetăţenilor.
Astfel, călărăşenii interesați se pot familiariza cu măsurile și regulile de comportare ce trebuie adoptate în cazul producerii unor situații de urgență, de care ar putea fi afectaţi ei şi cei apropiaţi lor.

Expoziție de echipamente de protecție civilă

În toate subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Ştribei” al judeţului Călăraşi : în municipiul Călăraşi, în municipiul Olteniţa, în oraşul Lehliu Gară, în comuna Dragalina, în comuna Chiselet, în comuna Borcea, în oraşul Budeşti şi în oraşul Fundulea.
PERIOADĂ: 25 februarie- 04 martie, în intervalul orar 10.00 – 16.00

Expoziție tehnică și echipamente de intervenție și punct de informare preventivă de Ziua Protecției Civile

LOCAȚIE: Parcul Cental din municipiul Călăraşi
PERIOADĂ: 28 februarie, în intervalul orar 14.00 – 16.00

Se va prezenta o parte din tehnica de interventie folosita de pompieri pentru gestionarea situatiilor de urgență.

De asemenea, se va amenaja un punct de informare preventivă având ca scop creșterea gradului de conștientizare în rândul populației, asupra importanței dobândirii cunoștințelor supra tipurilor de riscuri generatoare de situații de urgență, a măsurilor de prevenire a acestora, precum și a comportamentului care trebuie urmat în cazul manifestarii diferitelor tipuri de risc.

“Zilele Porților Deschise”- subunitățile de pompieri își deschid porțile, pentru toți cei dornici să cunoască și să se familiarizeze cu specificul armei pompierilor, care ne reprezintă.
LOCAȚIE: sediile subunităților de intervenție din județ: în municipiul Călăraşi, în municipiul Olteniţa, în oraşul Lehliu Gară, în comuna Dragalina, în comuna Chiselet, în comuna Borcea, în oraşul Budeşti şi în oraşul Fundulea;

PERIOADĂ: 27 februarie – 03 martie
Cu această ocazie, participanții vor vizualiza tehnica utilizată de pompierii salvatori în misiunile operative și, totodată, își vor reaminti măsurile și modul de comportare în cazul producerii diverselor situații de urgență. (sursa:ISU)

Comentariile sunt inchise.