ISU Calarasi – Buletin informativ

Media 9:13 pm - 6 ianuarie, 2014 Comentariile sunt închise pentru ISU Calarasi – Buletin informativ

Intervenții SMURD

Paramedicii SMURD din cadrul Gărzii de intervenție Budești au fost solicitați să acționeze pe raza localității Gălbinași, pentru preluarea și acordarea primului ajutor unui tânăr în vârstă de 22 de ani, victima unei agresiuni fizice

În data de 03.01.2014, ora 20.44, un echipaj SMURD din cadrul Gărzii de intervenție Budești a fost solicitat prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgență, să intervină pe raza localității Gălbinași, pentru preluarea și acordarea primului ajutor unei persoane de sex masculin, George S., în vârstă de 22 de ani, victima unei agresiuni fizice.

La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD, persoana era conștientă și prezenta multiple plăgi înțepate la nivelul coapselor și fesei stângi, după ce a fost lovită de mai multe ori cu un obiect ascuțit.

Paramedicii SMURD din cadrul Gărzii de intervenție Budești au acordat primul ajutor persoanei, i-au efectuat hemostază și i-au aplicat pansament compresiv, au imobilizat-o pe targa lopată, i-au monitorizat funcțiile vitale și ulterior aceasta a fost transportată de urgență la Spitalul Sf. Pantelimon din București.

Un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Gărzii  de intervenție Chiselet  a fost solicitat să acționeze pe raza localității Spanțov, pentru acordarea primului ajutor unei persoane, care a suferit traumatisme în urma unei căderi de la înălțime

În data de 04.01.2014, ora 10.35, un echipaj SMURD din cadrul Gărzii de intervenție Chiselet a fost solicitat prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgență, să intervină pe raza localității Spanțov, pentru preluarea și acordarea primului ajutor unei persoane de sex masculin, Gheorghe S., în vârstă de 69 de ani, victima unei căderi la înălțime (căzut de la o înălțime de aproximativ 1,5 – 2  metri).

La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD, bărbatul era conștient și prezenta traumatisme în zona lombară și a toracelui posterior.

Paramedicii SMURD au acordat primul ajutor victimei, i-au aplicat guler cervical și i-au administrat oxigen, ulterior aceasta fiind transportată la spitalul din orașul Oltenița.

Un  echipaj de descarcerare și un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași au fost solicitate să acționeze pe raza localității Tonea, pe DN 3B, pentru preluarea și acordarea primului ajutor mai multor persoane, victime ale unui grav accident rutier 

În data de 05.01.2014, ora 02.25, un echipaj de descarcerare și un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași au fost solicitate prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgență, să intervină pe raza localității Tonea, comuna Modelu, pe DN 3B, pentru preluarea și acordarea primului ajutor mai multor persoane, victime ale unui grav accident rutier.

La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD, a echipajului de descarcerare și a ambulanțelor S.A.J. Călărași la locul evenimentului, au fost identificate 6 victime, dintre care una încarcerată (autoturismul în care se aflau aceștia, fiind ieșit în afara părții carosabile).

Pompierii militari încadrați pe autospeciala de descarcerare au intervenit rapid, au folosit echipamentele din dotare și au extras din partea dreapta față a autoturismului persoana rămasă încarcerată, pe care au predat-o echipajelor de prim ajutor.

La momentul intervenției, starea celor 6 victime ale tragicului accident rutier era următoarea:  1. Stănel O., în vârstă de 23 de ani (conducător auto), conștient, prezenta traumatisme la nivelul membrului inferior drept și a fost transportat la U.P.U. Călărași; 2. Marian V., în vârstă de 23 de ani, pasager dreapta față (încarcerat), prezenta traumatisme la nivelul toracelui și la nivelul membrelor, a primit îngrijiri medicale și a fost transportat la spital de către un  echipaj S.A.J.; 3. Ionel N., în vârstă de 26 de  ani, pasager în autoturism, care prezenta poli-traumatisme, a primit îngrijiri medicale și a fost transportat la spitalul din Călărași de către un  echipaj S.A.J.; 4. Octavian G., în vârstă de 33 de ani, pasager în autoturism, fără leziuni vizibile, a fost transportat la spitalul din Călărași de către un  echipaj S.A.J.; 5. Marian G., în vârstă de 23 de ani, decedat, cu poli-traumatisme  și fără semne vitale, a rămas la locul intervenției; 6. Gabriel E., în vârstă de 27 de ani, care a fost preluat de paramedicii SMURD se afla în stop cardio-respirator și prezenta fractură de bază de craniu și otoragie.

În cazul acestuia, paramedicii SMURD au inițiat manevre de resuscitare în colaborare cu cadrele S.A.J., victima fiind predată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Călărași în curs de resuscitare, unde, ulterior,  medicii au declarat decesul.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Știrbei” Călărași

Plt. maj. Tătăranu Ștefan-Ovidiu – Telefon: 0758236044 / 0723208850

Comentariile sunt inchise.