ISU Călărași – Buletin de presă

Media 2:29 pm - 20 ianuarie, 2014 Comentariile sunt închise pentru ISU Călărași – Buletin de presă

Intervenții SMURD

Grav accident rutier pe A 2 soldat cu o persoană decedată

Paramedicii SMURD din cadrul Secției Dragalina au fost solicitați să acționeze pe raza localității Dor Mărunt, pe A2, la km 74, calea II,  pentru preluarea și acordarea primului ajutor unui bărbat, victima unui accident rutier

În data de 17.01.2014, ora 18.01, un echipaj SMURD din cadrul Secției de pompieri Dragalina a fost solicitat prin intermediul 112, să intervină pe raza localității Dor Mărunt, pe Autostrada Soarelui, la km 74, pe calea II (Constanța – București), pentru preluarea și acordarea primului ajutor unei persoane de sex masculin, neidentificată, victima unui accident rutier. Acesta, pieton,  în timp ce se afla pe carosabilul autostrăzii, a fost izbit violent de un autoturism înmatriculat în București.

La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD, persoana era decedată, prezentând leziuni incompatibile cu viața (decapitat și cu multiple traumatisme severe).             

Un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detașamentului Călărași a fost solicitat să acționeze pe DN 3, pentru acordarea primului ajutor unei persoane, victima unui accident rutier,  care prezenta traumatism cranio-facial și o plagă tăiată la nivelul membrului superior drept   

În data de 19.01.2014, ora 17.55, un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași a fost solicitat prin intermediul 112, să intervină pe raza localității, pe DN 3, pentru preluarea și acordarea primului ajutor unei persoane de sex masculin, Cezar U., în vârstă de 30 de ani, victima unui accident rutier.

La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD, bărbatul (conducător auto al unui autoturism înmatriculat în Călărași), era conștient și prezenta traumatism cranio-facial și excoriații la nivelul capului și o plagă tăiată de circa 2,5  centimetri la nivelul membrului superior drept, în zona palmei.

Paramedicii SMURD au acordat primul ajutor persoanei, i-au efectuat hemostază și i-au aplicat pansament compresiv, i-au aplicat guler cervical, i-au administrat oxigen, ulterior aceasta fiind transportată la U.P.U. Călărași.

Accident rutier grav produs în localitatea Dor Mărunt, soldat cu o persoană decedată

Un echipaj de descarcerare și un echipaj de paramedici SMURD din cadrul Secției de pompieri Lehliu Gară au fost solicitate să acționeze pe raza comunei Dor Mărunt, pe strada Libertății, pentru acordarea primului ajutor unui bărbat în vârstă de 73 de ani, victima unui grav accident rutier

În data de 19.01.2014, ora 17.02, un echipaj de descarcerare și un echipaj SMURD din cadrul Secției de pompieri Lehliu Gară au fost solicitate prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgență, să intervină pe raza localității Dor Mărunt, pe strada Libertății, pentru preluarea și acordarea primului ajutor unei persoane de sex masculin, Radian G., în vârstă de 73 de ani, victima unui accident rutier (acesta s-a izbit violent de un gard și apoi de un stâlp).

La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD, persoana se afla în afara autoturismului și prezenta leziuni incompatibile cu viața, traumatism cranio-cerebral deschis sever, în cazul acestuia fiind declarat decesul.

Echipajul de descarcerare a intervenit pentru deconectarea bornelor de la acumulatorul vehiculului pentru a preîntâmpina producerea unui incendiu și au iluminat zona.

       

Un echipaj de descarcerare cadrul Secției  de pompieri Lehliu Gară a fost solicitat să acționeze pe raza orașului Lehliu, pe strada Competrol, după ce un autoturism a acroșat un alt vehicul, ulterior  intrând într-un spațiu comercial (magazin)

În data de 20.01.2014, ora 00.21, un echipaj de descarcerare din cadrul Secției de pompieri Lehliu Gară a fost solicitat prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgență, să intervină pe raza localității Lehliu Gară, pe strada Competrol, la un accident rutier.

La sosirea echipajului de descarcerare, după efectuarea recunoașterii, s-a constatat că un autoturism înmatriculat în Bulgaria, (al cărui conducător auto nu se mai afla al locul intervenției), a acroșat un alt autoturism staționat  (înmatriculat în Constanța), după care a ricoșat și a intrat frontal într-un spațiu comercial (magazin), accidentul nefiind urmat de incendiu.

Pompierii militari au folosit echipamentele din dotare și au intervenit pentru iluminarea zonei, pentru deconectarea bornelor de la acumulatorul vehiculului în vederea preîntâmpinării producerii unui incendiu și pentru extragerea autoturismului din interiorul magazinului.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Știrbei” Călărași

Plt. maj. Tătăranu Ștefan-Ovidiu – Telefon: 0758236044 / 0723208850

 

Comentariile sunt inchise.