IPJ Călăraşi – Săptămâna prevenirii criminalităţii

Media 10:20 am - 21 septembrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru IPJ Călăraşi – Săptămâna prevenirii criminalităţii

În perioada 24 – 28 septembrie 2012 se va derula la nivel naţional cea de-a şaptea ediţie a manifestării „Săptămâna prevenirii criminalităţii”

În acest context, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, în scopul sensibilizării populaţiei cu privire la importanţa prevenirii criminalităţii şi la necesitatea adoptării unor conduite antivictimale şi antiinfracţionale, vor fi desfăşurate activităţi structurate pe diverse domenii de prevenire, fiecare zi având o altă temă.

Calendarul activităţilor:

24 septembrie –  Lansarea celei de-a VII a ediţii a proiectului „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, începând cu ora 11.00, în parcarea din faţa Inspectoratului de Poliţie Judeţean, unde vor fi organizate mai multe standuri expoziţionale. Vor fi desfăşurate în teritoriu şi activităţi de prevenirea delincvenţei juvenile.

25 septembrie –  Prevenirea victimizării minorilor – şedinţe de popularizare a unor măsuri antivictimizare pe linia prevenirii traficului de fiinţe umane şi consumului de substanţe stupefiante; acţiuni educativ-preventive cu tematică rutieră în rândul micilor pietoni.

26 septembrie – Prevenirea infracţiunilor de furt – activităţi în mediul rural: discuţii cu cetăţenii, distribuirea unor materiale cu recomandări preventive (prevenirea furturilor din locuinţe, a furturilor de animale şi păsări şi prevenirea furturilor de produse agricole de pe câmp), instruirea deţinătorilor de animale privind modul de  asigurare cu pază a acestora şi organizarea unor acţiuni şi controale în zonele în care se pot comercializa bunurile sustrase (pieţe, târguri).

27 septembrie – Prevenirea infracţiunilor stradale – acţiuni pentru prevenirea tâlhăriilor, a furturilor din buzunare, poşete, genţi, în mijloacele de transport în comun. În mediul rural vor fi desfăşurate activităţi pentru prevenirea furturilor de animale şi păsări. 

28 septembrie – Siguranţa Rutieră – organizarea unor întâlniri cu grupuri ţintă de participanţi la trafic: conducătorii autovehiculelor de transport persoane şi principalii operatori de transport rutier de persoane ce operează pe raza judeţului Călăraşi, elevii din anii terminali şi conducătorii autovehiculelor destinate transportului elevilor.

Comentariile sunt inchise.