IPJ Călăraşi – CAMPANIA PREVENTIVĂ „SEATBELT”

Media 10:08 am - 10 septembrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru IPJ Călăraşi – CAMPANIA PREVENTIVĂ „SEATBELT”

 

Poliţiştii rutieri acţionează pentru verificarea respectării de către conducători auto şi pasageri a obligaţiei de a utiliza centura de siguranţă

În perioada 10 – 16 septembrie a.c., pe drumurile publice de pe raza Judeţului Călăraşi, se va desfăşura o acţiune de verificare a participanţilor la trafic cu privire la portul regulamentar al centurii de siguranţă.

Echipele de poliţişti care au calitatea de poliţist rutier din structurile de poliţie rutieră şi ordine publică din cadrul I.P.J. Călăraşi, poliţiilor municipale şi orăşeneşti, secţiilor şi posturilor rurale de poliţie vor avea în vedere toate categoriile de autovehicule pentru care legea prevede utilizarea centurii de siguranţă de către conducători auto şi pasageri.

Obiectivele poliţiştilor sunt:

Reducerea consecinţelor accidentelor rutiere determinate de neutilizarea centurii de siguranţă.

Conştientizarea cu privire la dinamica şi consecinţele accidentelor rutiere produse pe acest fond.

Acţiunea are loc în cadrul campaniei preventive SEATBELT, organizată de TISPOL (Organizaţia Poliţiilor Europene), care are ca scop conştientizarea conducătorilor de autovehicule asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă şi sancţionarea nerespectării acestei obligaţii prevăzute de reglementările legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Comentariile sunt inchise.