IPJ Călăraşi – Buletin de presă

Media 11:30 pm - 6 septembrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru IPJ Călăraşi – Buletin de presă

 

Acţiune pentru combaterea cerşetoriei, desfăşurată de poliţişti în târgul de toamnă din Călăraşi

Poliţişti din cadrul Biroului de Ordine Publică Urban Călăraşi şi reprezentanţi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi au efectuat ieri, în intervalul 14,00 – 16.30, o acţiune pentru prevenirea şi combaterii cerşetoriei în târgul de toamnă şi în zona market-urilor de pe raza municipiului.

Au fost legitimate 33 de persoane, fiind aplicate 6 sancţiuni conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Exemple:

– Poliţiştii au identificat în Târgul de Toamnă Călăraşi pe M. Valentina, de 29 ani, şi pe D. Sonia, de 33 ani, ambele din Călăraşi, care nu au luat măsuri de împiedicare de la săvârşirea de acte de vagabondaj şi cerşetorie a minorilor I. B., de 8 ani, şi D. E., de 12 ani. Femeile au fost sancţionate contravenţional conform Legii 61/1991. Ambii minori au fost predaţi părinţilor.

– N. Mariana, de 23 ani, din Călăraşi, a fost sancţionată contravenţional pentru apelarea în mod repetat la mila publicului în parcarea din faţa unui supermarket, deşi este aptă de muncă.

 

Ciocăneşti – accident, soldat cu decesul unei persoane

În ziua de 05 septembrie a.c., ora 16.40, D. Alexandru, de 42 ani, din Călăraşi, conducea un autocamion pe DN 31, în interiorul comunei Ciocăneşti, şi, pe fondul nerespectării distanţei în mers faţă de un autobuz, condus regulamentar de C. Laurenţiu, de 36 ani, din municipiul Călăraşi, în vederea evitării impactului cu acesta, a părăsit partea carosabilă, accidentând mortal pe C. Elena, de 41 ani, din comuna Ulmu, judeţul Călăraşi, care se afla în staţia destinată mijloacelor de transport în comun.

Ambii conducători auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În cauză se efectuează în continuare cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii accidentului.

 

Poliţiştii din Olteniţa cercetează mai multe persoane pentru furt de produse agricole

Poliţia Municipiului Olteniţa a fost sesizată în ziua de 05 septembrie a.c., ora 14:00, de administratorul unei societăţi agricole cu privire la faptul că a surprins pe terenul cultivat cu porumb, în extravilanul municipiului Olteniţa, mai multe persoane, care încărcau în saci produsele agricole.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au constatat că zece persoane, copii, femei şi bărbaţi, toate din comuna Ulmeni, judeţul Călăraşi, cu vârste între 11 şi 53 ani, au pătruns pe terenul respectiv şi au sustras peste 800 kg porumb ştiuleţi.

Porumbul sustras a fost recuperat în totalitate şi predat societăţii păgubite, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Comentariile sunt inchise.