Infracțiuni rutiere
Agenți din cadrul Postului de Poliție Spanțov au depistat, la data de 22 aprilie a.c., ora 00.50, pe N. Cornel, de 36 ani, din comuna Mitreni, județul Călărași, în timp ce conducea un moped pe D.N. 31, fără a poseda permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
•
Secția 1 Poliție Rurală Călărași a fost sesizată la data de 21 aprilie a.c., ora 00.10, de B. Marius, de 18 ani, din comuna Borcea, județul Călărași, cu privire la faptul că pe marginea D.N. 3B este un autoturism răsturnat.
Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că autoturismul marca BMW, înmatriculat în Italia, se afla răsturnat într-un șanț de pe marginea D.N. 3B, în afara comunei Unirea, județul Călărași, nefiind prezentă nicio persoană.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autoturismul a fost condus de Ș. Aurel, de 24 ani, din comuna Unirea, care nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
•
În ziua de 22 aprilie a.c., ora 13.50, polițiștii au depistat pe P. Florian, de 38 ani, din comuna Vasilați, județul Călărași, în timp ce conducea un moped pe D.J. 301, fără a poseda permis de conducere.
Cercetările sunt continuate în dosarul penal întocmit în cauză.
Oltenița –accident rutier ușor
În dimineața de 22 aprilie a.c., ora 07 :45, în timp ce conducea autoturismul KIA, pe strada Nicolae Bălcescu, la intersecția cu strada Alexandru Iliescu, din municipiul Oltenița, M. Florin, din localitate, nu a acordat prioritate de trecere biciclistului S. Vasile, de 66 ani, care se deplasa pe un sector de drum cu sens unic și avea accesul interzis.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a biciclistului, care a fost transportat la Spitalul Oltenița, unde a primit îngrijiri medicale, fără a necesita internarea.
Ambii conducători de vehicule au fost testați alcoolscop, rezultatele fiind negative, și le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză sunt continuate cercetările pentru determinarea tuturor cauzelor producerii accidentului.
•
Suspecți de furt de miei, reținuți de polițiști / recomandări pentru prevenirea furturilor de animale, în perioada Sărbătorilor Pascale
În urma investigațiilor efectuate de polițiștii Secției Rurale Dor Mărunt, au fost identificați P. Costel, de 23 ani, și C. Gheorghe, de 24 ani, ambii din comuna Dor Mărunt, suspecți de furtul a doi miei de la S. Pavel, de 68 ani, din aceeași localitate.
În noaptea de 19/20 aprilie a.c., suspecții au pătruns, prin escaladarea gardului împrejmuitor, în curtea locuinței părții vătămate și au sustras dintr-o anexă doi miei, în valoare de aproximativ 700 lei.
Polițiștii au luat ieri măsura reținerii pentru 24 de ore a celor doi suspecți, pe care i-au depus în arestul Inspectoratului de Poliția Județean Călărași. În cursul zilei de astăzi aceștia vor fi prezentați Judecătoriei Lehliu-Gară cu propunere de arestare preventivă.
În apropierea Sărbătorilor Pascale numărul furturilor de animale și păsări poate crește, existând persoane care speculează vulnerabilitățile în asigurarea pazei gospodăriilor și anexelor în care sunt adăpostite acestea.
Măsurile pe care polițiștii le recomandă posesorilor de animale și păsări pentru a evita situațiile de victimizare sunt:
Pe cât posibil, în timpul nopții, asigurați iluminatul zonelor unde lăsați animalele și păsările (grajduri, cotețe).
În timpul nopții, asigurați cu sisteme de închidere (lacăte, zăvoare etc.) ușile grajdurilor sau anexelor gospodărești unde țineți animale și păsările.
Animalele și păsările lăsate nesupravegheate pe pășuni, izlazuri sau pe marginea drumului constituie o pradă ușoară pentru hoți. Nu le creați această posibilitate!!!
Evitați amplasarea grajdurilor sau adăposturilor de animale și păsări la distanță mare de locuință sau în locuri izolate, fără să asigurați paza acestora.
Nu permiteți accesul în gospodărie a vânzătorilor ambulanți sau a celor ce se recomandă a fi cumpărători de animale, păsări sau produse agricole.
Dacă v-ați hotărât să vindeți un animal sau o pasăre, nu le oferiți în schimbul unor promisiuni (cu atât mai mult unui străin); încasați banii în momentul vânzării.
Când plecați de acasă, rugați vecinii sau rudele apropiate să vă supravegheze curtea și locuința.
Unul sau doi câini de pază vă pot scuti de multe neplăceri!
Comentariile sunt inchise.