IPJ Călărași – Buletin de presă

Media 4:32 pm - 8 aprilie, 2013 Comentariile sunt închise pentru IPJ Călărași – Buletin de presă

Mandate, puse în executare de polițiști

Agenți din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Curcani au depistat, în ziua de 05 aprilie a.c., pe raza comunei Nana, județul Călărași, pe I. Ion, de 30 ani, din localitate, pe numele căruia Judecătoria Lehliu-Gară a emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.
Bărbatul, care a fost condamnat la 1 an și 2 luni de închisoare pentru tentativă de furt, a fost depus în Penitenciarul Slobozia pentru executarea pedepsei.

În dimineața de 08 aprilie a.c., polițiștii de investigații criminale au depistat pe raza municipiului Călărași pe S. Cristian, de 34 ani, din localitate, pe numele căruia autoritățile franceze au emis un mandat european de arestare, fiind cercetat pentru infracțiuni de proxenetism.
Bărbatul este condus la Curtea de Apel București pentru confirmarea mandatului și încarcerarea sa în vederea extrădării.

Infracțiuni de conducere fără permis și cu alcoolemie, constatate de polițiști

În ziua de 05 aprilie a.c., ora 13.30, agenți din cadrul Biroului Rutier Călărași au depistat pe strada Sloboziei pe V. Gemaidin, de 20 ani, din Călărași, în timp ce conducea un moped neînregistrat și fără a poseda permis de conducere.

În seara de 05 aprilie a.c., în jurul orei 18.00, agenți din cadrul Poliției Lehliu Gară au depistat pe raza localității Lupșanu pe B. Aurel, de 52 ani, din comună, în timp ce conducea pe D.N. 3 un moped, fără a poseda permis de conducere.

În ziua de 06 aprilie a.c., în jurul orei 18.00, agenți din cadrul Poliției Lehliu Gară au depistat pe raza satului Răzvani pe G. Virgil, de 27 ani, din localitate, care conducea pe D.N. 3 un autoturism marca Audi, fără a poseda permis.

În seara de 06 aprilie a.c., ora 20.45, agenți din cadrul Biroului Rutier Călărași au depistat pe strada Răsăritului, din comuna Modelu, pe I. Petronel, de 23 ani, din localitate, care conducea un moped fără a poseda permis de conducere.

În seara de 06 aprilie a.c., ora 2119, agenți din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Curcani au oprit în trafic, pe D.J. 402, pe raza comunei Luica, județul Călărași, autoturismul marca Opel, condus de T. Dumitru, de 38 ani, din comuna Nana, județul Călărași, care a prezentat la testarea cu aparatul etilotest o concentrație de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ziua de 06 aprilie a.c., în jurul orei 19:40, pe DN 3 B, polițiștii au oprit în trafic un autoturism marca Fiat, condus de G. Cristian, de 31 ani, din comuna Dichiseni, județul Călărași, care a prezentat la testarea alcoolscop o concentrație de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În seara de 06 aprilie a.c., ora 22.00, agenți din cadrul Postului de Poliție Belciugatele au depistat pe raza satului Gostilele un moped, condus de G. Vasile, de 46 ani, din localitate, care nu posedă permis de conducere.

În seara de 06 aprilie a.c., ora 23.00, agenți din cadrul Postului de Poliție Belciugatele au depistat pe raza comunei Belciugatele un moped condus de P. Cristian, de 31 ani, din localitate, care nu posedă permis de conducere.

În ziua de 07 aprilie a.c., ora 12.15, un echipaj de poliție din cadrul Serviciului Rutier Călărași au identificat în trafic, pe D.N. 31, în localitatea Mănăstirea, autoturismul marca Dacia, condus de B. George, de 37 ani, din comuna Mitreni, județul Călărași, care a prezentat o concentrație de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În seara de 07 aprilie a.c., ora 21.00, agenți din cadrul Postului de Poliție Belciugatele au depistat pe DJ 402 între localitățile Fundulea și Gostilele pe C. Cătălin, de 33 ani, din orașul Fundulea, care se deplasa cu un moped neînregistrat și fără a poseda permis de conducere.

În toate aceste situații, polițiștii rutieri au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârșirii de infracțiuni prevăzute și sancționate de OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

În ziua de 06 aprilie a.c., pe drumurile publice din județul Călărași, polițiștii au desfășurat acțiuni care au vizat reducerea victimizării participanților la trafic prin depistarea și sancționarea conducătorilor auto care se află sub influența băuturilor alcoolice.

Au fost efectuate 276 de testări cu aparatul etilotest, fiind constatate 4 infracțiuni la regimul rutier și fiind aplicate 144 de sancțiuni contravenționale.
Polițiștii au reținut și 10 permise de conducere, dintre care 6 pentru conducere sub influența alcoolului.

Lehliu – Gară – transport ilicit de pește

În dimineața de 07 aprilie a.c., în jurul orei 08.30, polițiști și jandarmi au depistat în zona pieței „1 Mai” din orașul Lehliu Gară pe B. Florin, de 31 ani, din municipiul București, care deținea și transporta cu un autoturism marca Opel, fără îndeplinirea condițiilor legale, cantitatea de 330 kg de pește de diferite specii.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de legislația privind pescuitul și acvacultura.

Lehliu – Gară – accident, soldat cu decesul unui pieton, care se deplasa pe partea carosabilă, în condiții de vizibilitate redusă

În seara de 07 aprilie a.c., ora 21,00, Poliția Orașului Lehliu Gară a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe D.N. 3 s-a produs un accident de circulație, soldat cu o victimă.
În urma cercetărilor efectuate la fața locului, polițiștii au constatat că, pe D.N. 3, în afara localității Lehliu Gară, conducătorul auto, D. Daniel, de 18 ani, din sat Radu Vodă, județul Călărași, în timp ce conducea o autoutilitară marca Dacia, a surprins și accidentat pe P. Florică, de 45 ani, din satul Răzvani, județul Călărași, care se deplasa pietonal pe partea carosabilă, fără a purta elemente reflectorizante și în condiții de ploaie torențială.
În urma accidentului a rezultat decesul victimei.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, și i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt efectuate în continuate sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă, pentru stabilirea cauzelor în care s-a produs evenimentul rutier.

Dragalina – minori, suspectați de furt dintr-o magazie, identificați de polițiști / prejudiciu recuperat

În ziua de 06 aprilie a.c., ora 10.00, Postul de Poliție Dragalina a fost sesizat de A. Gheorghe, de 63 ani, din Călărași, cu privire la faptul că, în noaptea de 05/06 aprilie a.c., persoane necunoscute i-au sustras mai multe bunuri din magazia aflată în curtea locuinței pe care o deține în comuna Dragalina.
Polițiștii au efectuat cercetarea la fața locului, constatând că din anexă au fost sustrase diverse unelte, a căror valoare a fost estimată de persoana vătămată la suma de 200 lei.
În urma investigațiilor efectuate, polițiștii i-au identificat pe C. Elvis, de 15 ani, pe G. Marian, de 14 ani, și pe N. Dumitru, de 14 ani, toți din comuna Dragalina, suspectați de comiterea faptei.
Bunurile sustrase au fost recuperate în totalitate, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul infracțiunii de furt calificat. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale a suspecților.

Comentariile sunt inchise.