IPJ Călărași – Buletin de presă

Media 8:23 pm - 2 aprilie, 2013 Comentariile sunt închise pentru IPJ Călărași – Buletin de presă

Curcani – 13 persoane, ale căror locuințe erau racordate ilegal la rețeaua electrică, au fost prinse de polițiști, jandarmi și reprezentanții societății de distribuție

În dimineața de 02 aprilie a.c., polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Curcani, o grupă de jandarmi, cu sprijinul reprezentanților unei societăți de distribuție a energiei electrice au efectuat, pe raza comunei Curcani, județul Călărași, pe străzile Rahova și Independența, o acțiune în vederea depistării persoanelor care sunt racordate ilegal la rețeaua electrică.

Oamenii legii au depistat 13 persoane, M. Mihai, de 55 ani, B. Stelian, de 39 ani, L. Ioana, de 46 ani, N. Viorica, de 41 ani, B. Niculae, de 41 ani, Z. Laura, de 24 ani, N. Florica, de 31 ani, C. Mihaela, de 27 ani, P. Ion, de 40 ani, P. Vergiliu, de 44 ani, N. Lucica, de 42 ani, D. Maria, de 45 ani, și P. Elena, de 26 ani, toate din comuna Curcani, care foloseau instalații clandestine în vederea sustragerii de energie electrică.

În cauză s-au întocmit dosare penale, care vor fi soluționate prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Oltenița.

·                               

Ulmeni – a condus după ce a consumat alcool și a intrat cu autovehiculul într-un gard

În seara de 31 martie a.c., ora 21.40, Secția 2 Poliție Rurală Oltenița a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112 de M. Marius, de 27 ani, din comuna Ulmeni, cu privire la faptul că o persoană a intrat cu autoturismul în gardul locuinței sale.

În urma deplasării la fața locului s-a constatat că R. Vasile, de 45 ani, din comuna Ulmeni, a condus autoturismul marca Dacia 1400, pe raza localității, și, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul autoturismului și a intrat în gardul ce împrejmuiește locuința lui M. Marius.

Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la Spitalul Oltenița, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal.     

·                               

Infracțiuni rutiere

La data de 01 aprilie a.c., ora 15:30, polițiști din cadrul Secției 3 Curcani au depistat pe M. Georgian, 24 ani, din comuna Curcani, în timp ce conducea pe D.J. 402 un moped neînregistrat și fără a poseda permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere. 

·                              

La data de 01 aprilie a.c., ora 14:50, polițiști din cadrul Postului de Poliție Vasilați au oprit pe strada Gării un moped condus de T. Dumitru, de 30 ani, din localitate, care nu posedă permis de conducere, în cauză fiind întocmit dosar penal OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

·                              

Accidente rutiere grave

În ziua de 01 aprilie a.c., ora 10.30, în timp ce conducea autoturismul marca Ford pe strada Prelungirea București, G. Marius, de 25 ani, din Călărași, a surprins și accidentat grav pe C. Vasile, de 56 ani, din comuna Grădiștea, județul Călărași, care se angajase în traversarea străzii prin loc marcat și semnalizat.

În urma accidentului pietonul a fost rănit grav, fiind transportat la Spitalul Județean Călărași pentru îngrijiri medicale.

Conducătorul auto și partea vătămată au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

·                              

În timp ce conducea pe DN 31, în interiorul localității Rasa, autoturismul marca Hyundai, în ziua de  01 aprilie a.c., ora 11.40, L. Gheorghiță, de 26 ani, din comuna Șoldanu, județul Călărași, a accidentat un copil de 8 ani, din comuna Grădiștea, care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis și fără să se asigure.

În urma accidentului rutier minorul a decedat.

Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză sunt efectuate cercetări pentru ucidere din culpă, urmând să fie stabilite toate cauzele producerii accidentului. 

·                              

În dimineața de 02 aprilie a.c., la ora 07:30, pe D.N. 4, în afara localității Frumușani, V. Ionel, de 19 ani, din comuna Vasilați, județul Călărași, a condus autoturismul marca Opel și, pe fondul efectuării unei depășiri neregulamentare, a pătruns pe contrasens, unde a acroșat un autoturism marca Renault, condus de S. Ionel, de 24 ani, din comuna Luica, județul Călărași, care s-a oprit în decor, și autoturismul marca Dacia, condus de P. Iulian, de 23 ani, din comuna Radovanu, județul Călărași, care a intrat într-un copac de pe marginea drumului.

În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a conducătorului autoturismului Dacia, P. Iulian, care a decedat ulterior la un spital din București, și rănirea ușoară a pasagerului dreapta față din același autovehicul, P. Viorel.

Conducătorul auto, V. Ionel, a fost testat cu aparatul alcotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză s-a întocmit dosar penal în care sunt continuate cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Comentariile sunt inchise.