IPJ Calarasi – Buletin de presa

Media 3:08 pm - 15 martie, 2013 Comentariile sunt închise pentru IPJ Calarasi – Buletin de presa

Călărași – doi tineri au fost arestați preventiv pentru tâlhărie / din investigații, a rezultat că sunt suspectați de comiterea altor două fapte, cu același mod de operare

S. Aurelian, de 22 ani, din Călărași, și B. Costin, de 18 ani, din comuna Cogealac, județul Constanța, au fost prezentați ieri, 14 martie a.c., parchetului și instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă, fiind suspectați de tâlhărirea, pe stradă a unei femei.

Pe numele celor doi bărbați, Judecătoria Călărași a emis mandate de arestare pentru 29 zile, fiind depuși în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

Prin extinderea cercetărilor și ca urmare a investigațiilor efectuate, polițiștii Birului de Investigații Criminale Călărași au constatat că S. Aurelian și B. Costin      sunt suspectați de comiterea altor două tâlhării, cu același mod de operare – smulgerea genții. În seara de 04 și 08 martie a.c., altor două femei din municipiul Călărași, le-au fost smulse de pe umăr gențile, în timp ce se deplasau pe stradă.

În cauză sunt continuate cercetările, cu suspecții în stare de arest preventiv, în vederea stabilirii și tragerii la răspundere penală pentru întreaga activitate infracțională.

Pentru reducerea victimizării ca urmare a faptelor de tâlhărie comise în spațiul public, polițiștii fac următoarele recomandări:

– Evitați drumurile întunecate și parcurile izolate; folosiți mai degrabă căi și locuri iluminate, chiar dacă faceți un ocol; Țineți-vă poșeta sau servieta sub brațul care este opus traficului; în aceasta maniera, agresorii nu vor putea acționa prin smulgere.

– Dacă sunteți atacat, abandonați-vă valorile; nu vă puneți niciodată viața în pericol! Când observați că sunteți urmărit/urmărită de un individ (sau mai mulți), deplasați-vă prin zone intens circulate chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului și adresați-vă primului polițist întâlnit.

– Evitați transportarea unor sume mari de bani dacă nu vă luați măsuri de siguranță corespunzătoare. Pe stradă, evitați discuțiile în contradictoriu cu persoane necunoscute sau în stare de ebrietate. Nu ripostați la agresivitatea lor verbală!

·                             

Călărași – acțiune pentru prevenirea cerșetoriei

În ziua de 14 martie a.c., între orele 14.30-17.00, polițiști din cadrul Biroului de Ordine Publică Urban Călărași și reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii cerșetoriei.

În timpul activităților efectuate pe raza municipiului Călărași au fost depistați cinci minori, cu vârste între 11 și 13 ani, care apelau la mila publicului în parcarea unui supermarket.

Părinții minorilor au fost avertizați cu  privire la răspunderea ce le revine în supravegherea și îngrijirea copiilor.

Au fost legitimate în total 20 de persoane, fiind aplicată o sancțiune contravențională conform Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

·                               

Luica – suspect de tâlhărie, identificat și reținut de polițiști

Agenții Postului de Poliție Luica au fost sesizați în ziua de 13 martie a.c., de T. Victoria, de 77 ani, din satul Valea Stânii, județul Călărași, despre faptul că în cursul nopții a surprins în curtea sa o persoană necunoscută care ieșea dintr-o anexă cu un sac de păsări și a reușit să fugă, după ce a lovit-o cu un corp dur.

Prejudiciul produs prin sustragerea a 13 păsări a fost de 450 lei.

Ca urmare a cercetărilor efectuate de polițiștii Secției Rurale Curcani, a fost identificat suspectul în persoana lui D. Gheorghe, de 29 ani, din comuna Luica, satul Valea Stânii, față de care au dispus măsura reținerii pentru 24 ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie.

Bărbatul a fost depus în arest, urmând ca astăzi să fie prezentat Judecătoriei Oltenița, cu propunerea de arestare preventivă.

·                             

Constatări ale polițiștilor privind încălcarea regimului circulației pe drumurile publice

La data de 14 martie a.c., ora 00.05, polițiști și jandarmi din Oltenița au depistat în trafic, pe bulevardul Mărășești, o autoutilitară marca Dacia, condusă de F. Daniel, de 46 ani, din localitate, care emana halenă alcoolică.

Fiind testat cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentrație alcoolică de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, și i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal. 

·                             

În seara de 13 martie a.c., ora 23.10, agenți din cadrul Poliției Municipiului Călărași l-au depistat pe S. Laurențiu, de 53 ani, din Călărași, în timp ce conducea un autoturism marca Audi Q7, pe D.N. 3B, în apropierea podului de trecere peste canalul Siderurgic, având o concentrație alcoolică de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.    

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Județean Călărași, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind  întocmit dosar penal.

·                               

În ziua de 13 martie a.c., ora 17.40, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Călărași au oprit în trafic autoturismul marca Opel, condus de R. Ninel, de 26 de ani, din comuna Mănăstirea, care se deplasa pe D.N. 31, având o concentrație de 0.54 mg/l alcool pur în aerul expirat.      

În cauză s-a întocmit dosar penal. 

·                             

În ziua de 14 martie a.c., în jurul orei 17.10, agenți din cadrul Poliției Orașului Lehliu-Gară au depistat în trafic, pe strada Nicolae Titulescu, mopedul condus de S. George, de 38 ani, din satul Răzvani, județul Călărași, fără a poseda permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform prevederilor O.U.G. 195/ 2002  privind circulația pe drumurile publice.

·                             

Agenți din cadrul Poliției Orașului Budești au depistat pe DN 4, în ziua de 14 martie a.c., ora 17.42, autoturismul marca Peugeot, înmatriculat în Spania, condus de P. Ionel, de 32 ani, din București, care posedă permis de conducere categoria B, în schimb are dreptul de a conduce autovehicule îi era suspendat.

În cauză s-a întocmit dosar penal. 

·                             

În seara de 14 martie a.c., ora 18.30, polițiștii au depistat pe raza satului Belciugatele, pe D.C. 32, autoturismul marca Dacia, condus de R. Constantin, de 37 ani, din localitate, care nu poseda permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii de infracțiuni sancționate de OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Comentariile sunt inchise.