IPJ Calarasi – Buletin de presa

Media 9:38 pm - 18 februarie, 2013 Comentariile sunt închise pentru IPJ Calarasi – Buletin de presa

Budești – bărbat, prins în flagrant, în timp ce sustrăgea produse, în târgul săptămânal

În ziua de 17 februarie a.c., ora 08.00, în timpul activităților desfășurate în târgul săptămânal din orașul Budești pentru prevenirea faptelor antisociale, șeful Poliției Orașului Budești și agenți de poliție din cadrul subunității au prins în flagrant un bărbat, care sustrăgea cereale.
P. Florin, de 26  ani, din localitate, a fost surprins în timp ce sustrăgea  cereale din autoutilitara lui C. Marius, 48 ani, din comuna Curcani, județul Călărași.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

·                            

Călărași – suspect de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, arestat preventiv

Urmarea a investigațiilor efectuate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Călărași, a fost identificat și reținut M. Elvis, de 28 ani, din Călărași, suspect de tâlhărie.
În seara de 13 februarie a.c., sub amenințare, acesta l-a deposedat de o sacoșă cu alimente pe T. Mădălin, de 32 ani, din Călărași, care se deplasa pe strada Cornișei, din localitate.
În ziua de 15 februarie a.c., suspectul a fost  prezentat Judecătoriei Călărași care a luat măsura arestării preventive pe o perioadă de 29 zile.


 
Călărași – suspect de furt calificat, arestat preventiv

La data de 15 februarie a.c., polițiștii l-au prezentat Judecătoriei Călărași, cu propunerea de arestare preventivă, pe C. Silviu, de 42 ani, din Călărași, suspectat de săvârșirea infracțiunii de furt calificat.
În noaptea de 13/14 februarie a.c., suspectul a abordat pe stradă pe D.C., de 17 ani, și l-a condus într-un apartament din Călărași, unde l-a deposedat de o sumă de bani, o geacă, un telefon mobil, cartea de identitate și alte bunuri, valoarea totală a prejudiciului fiind de 700 lei.
Ca urmare a investigațiilor efectuate, polițiști au recuperat aproximativ 70% din prejudiciu, suspectul fiind prezentat Judecătoriei Călărași, care a emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile.
Acesta a fost depus în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

·                            

Acțiune, desfășurată în comun, de polițiști și jandarmi, pentru prevenirea faptelor antisociale

În ziua de 15 februarie a.c., pe raza județului Călărași, s-a desfășurat o acțiune în cooperare cu jandarmi, la care au participat polițiști de ordine publică, poliție rutieră, pentru acțiuni speciale și transporturi.
Oamenii legii au urmărit prevenirea și combaterea faptelor antisociale și menținerea ordinii și liniștii publice pe raza localităților rurale și urbane.
Au fost descoperite 43 de infracțiuni, dintre care 21 de natură judiciară, fiind identificați 22 de suspecți. Au fost verificate 54 de autovehicule, 4 unități comerciale, fiind reținute și 3 permise de conducere.
Au fost aplicate 62 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind de 48790 lei.
           
Exemple: – În timpu1 activităților desfășurate în ziua de 15 februarie a.c., între orele 06.00 – 10,00, de efective de polițiști, jandarmi și reprezentanți ai societății de energie electrică, pentru prevenirea și combaterea furturilor de energie electrică pe raza comunelor Fundeni și Plătărești, au fost depistate 21 persoane, care sustrăgeau energie electrică prin folosirea unor instalații clandestine, racordate direct la rețeaua electrică, aflată în imediata apropiere a locuințelor.
În toate aceste situații s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosire de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare.

– În seara de 15 februarie a.c., ora 19.40, pe raza comunei Dragalina a fost oprit în trafic autoturismul marca BMW, condus de P. Bogdan, de 25 ani, din localitate, care nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, conform prevederilor OUG 195/2002.

Comentariile sunt inchise.