IPJ Călărași – Buletin de presă

Media 1:23 pm - 30 ianuarie, 2013 Comentariile sunt închise pentru IPJ Călărași – Buletin de presă
Braconaj cinegetic
 
Polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Călărași, agenți ai Postului de Poliție Crivăț și paznici de vânătoare din cadrul AVPS Bradul București au efectuat o acțiune pe linia prevenirii braconajului cinegetic, în ziua de 29 ianuarie a.c., în timpul căreia au depistat un bărbat care a capturat două animale.
A. Marian, de 36 ani, din comuna Crivăț, județul Călărași, a fost prins două ce, cu ajutorul a doua lațuri din sârmă, a capturat un căprior și un iepure, pe fondul de vânătoare 35 Bradul.
În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul infracțiunii de braconaj cinegetic.
·                            
 
Oltenița – pieton accidentat
 
În ziua de 29 ianuarie a.c., în jurul orei 1035, în timp ce conducea autoturismul marca Dacia Logan pe strada Mihai Eminescu, intersecție cu strada Cuza Vodă, din Oltenița, B. Bogdan, de 18 ani, din comuna Șoldanu, județul Călărași, a surprins și accidentat pe K. Vasilica, de 69 ani, din Oltenița, care s-a angajat în traversare, prin loc permis, semnalizat cu indicator și marcaj.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a pietonului, care a fost transportat la Spitalul Oltenița pentru îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală gravă din culpă.
 
 
Jegălia – dosar penal pentru conducerea unui moped fără a poseda permis de conducere
 
În ziua de 29 ianuarie a.c., ora 16.00, agenți din cadrul Postului de Poliție Jegălia au depistat pe raza comunei pe S. Marius, de 23 ani, din localitate, în timp ce conducea un moped, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicul. 
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
 
Aspecte de ordin legislativ privind conducerea mopedelor:
Prin Legea nr. 203/2012 s-au introdus o serie de modificări ale legislației rutiere, una dintre acestea fiind legate de obligativitatea ca cei care conduc mopede pe drumurile publice să posede permis de conducere categoria AM sau pentru orice altă categorie.
În acest sens, tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani pot conduce vehicule din categoria AM (mopede), A1 ( motociclete cu cilindree maximă de 125 cmc, cu puterea maximă de 11 kW și cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg și tricicluri cu motor cu puterea maximă de 15 kW) și B1( cvadricicluri a căror masă proprie nu depășește 400 kg respective 550 kg pentru vehiculele destinate transportului de mărfuri, neincluzând masa bateriilor în cazul vehiculelor electrice și care sunt echipate cu motor cu ardere internă a cărui putere netă maximă nu depășește 15 kW sau cu motor electric a cărui putere nominală continuă maximă nu depășește 15 kW), dacă dețin permis de conducere corespunzător categoriei.

Comentariile sunt inchise.