IPJ Călărași – Buletin de presă

Media 12:45 pm - 28 ianuarie, 2013 Comentariile sunt închise pentru IPJ Călărași – Buletin de presă

Patru bărbați din Vasilați și Ulmeni, suspecți de săvârșirea mai multor furturi, au fost reținuți de polițiști / instanța a dispus arestarea lor preventivă

În ziua de 25 ianuarie a.c., polițiștii i-au prezentat Judecătoriei Oltenița, cu propunere de arestare preventivă, pe B. George, de 20 ani, pe B. Marian, de 21 ani, pe M. Andrei, de 19 ani, toți din comuna Vasilați, și pe B. Ion, de 26 ani, din comuna Ulmeni.
Bărbații sunt suspectați de săvârșirea, în perioada 31 decembrie 2012 – 05 ianuarie a.c., a mai multor infracțiuni de furt, de pe raza comunei Vasilați.
Instanța de judecată a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele celor patru suspecți, care au fost depuși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.
 
·                            
 
Independența – minor, suspect de furtul unor obiecte metalice din curtea unui localnic
 
Agenți de poliție din cadrul Postului de Poliție Independența s-au sesizat din oficiu în ziua de 26 ianuarie a.c. cu privire la faptul că, în perioada 10 – 24 ianuarie a.c., minorul M. Ionuț, de 15 ani, din comuna Independența, a sustras din curtea locuinței lui C. Ion, de 71 ani, din localitate, mai multe bunuri metalice, pe care le-a vândut la un centru de colectare a fierului vechi.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că suspectul a pătruns în curtea părții vătămate prin escaladarea gardului și a sustras diverse obiecte metalice, fapta nefiind sesizată de victimă din cauza stării de sănătate.
Prejudiciul a fost recuperat și restituit părții vătămate, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru infracțiunea de furt calificat.
 
·                            
 
Infracțiuni la regimul circulației rutiere, constatate de polițiști
 
În data de 27 ianuarie a.c., ora 00.20, agenți din cadrul Secției Rurale Călărași au depistat pe o stradă din satul Satnoieni, comuna Dichiseni, pe Z. Gheorghe, de 26 ani, din comuna Modelu, județul Călărași, în timp ce conducea un autoturism marca BMW, având o concentrație alcoolică de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorului auto i s-au recoltat probe biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind întocmit dosar penal.
 
·                            
 
În seara de 26 ianuarie a.c., ora 23.55, agenți din cadrul Poliției Municipiului Călărași au depistat pe bulevardul Republicii pe S. Alexandru, de 23  ani, din  comuna Vlad Țepeș, județul Călărași, în timp ce conducea autoturismul marca Daewoo, fără a poseda permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal.
 
·                            
      
În noaptea de 26/27 ianuarie a.c., în jurul orei 02:50, agenți din cadrul Poliției Orașului Lehliu Gară și jandarmi au oprit în trafic, la intersecția dintre D.N. 3 cu D.N. 3A, autoturismul marca Ford Focus, condus de Ș. Doru, de 34 ani, din comuna Dor Mărunt, care emana halenă alcoolică. Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,93 mg/l în aerul  expirat, acesta fiind condus la Spitalul Lehliu Gară, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal.
 
 
 
Evenimente rutiere, produse pe raza județului
 
În ziua de 26 ianuarie a.c., ora 10.20, D. Cristian, de 23 ani, din București, conducea autoturismul marca VW Polo, pe DN3, în afara localității Belciugatele, și nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile unui carosabil acoperit cu zăpadă.
Acesta a pierdut controlul volanului, autoturismul intrând într-un copac din afara părții carosabile.
Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto și a pasagerului B. Florin, de 23 ani, din comuna Tămădău-Mare, județul Călărași, care au fost transportați la un spitalul din București pentru acordarea de îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.
 
·                            
 
În ziua de 27 ianuarie a.c., ora 13.20, U. Florin, de 28 ani, din comuna Alexandru Odobescu, județul Călărași, a condus autoturismul marca BMW, înmatriculat în Bulgaria, pe DN 3, în afara localității Plevna, și, pe fondul neadaptării vitezei de deplasare într-o curbă, a pierdut controlul asupra direcției de mers, intrând în glisiera metalică, apoi s-a răsturnat în afara parții carosabile, într-o baltă înghețată.
Din accident a rezultat decesul conducătorului auto și rănirea ușoară a pasagerilor U. Iulian, de 25 ani, din Comuna Alexandru Odobescu, M. Oana, de 22 ani, M.  Marcel, de 27 ani, și D. Mariana, de 50 ani, toți din București.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă și  vătămare corporală din culpă.
 
·                            
 
Dorobanțu – Urmărit internațional, prins de polițiști și încarcerat
 
În urma investigațiilor efectuate de polițiști din cadrul posturilor de poliție Dorobanțu și Ciocănești, a fost identificat și reținut, în seara de 26 ianuarie a.c., ora 18:00, U. Gheorghe, de 40 ani, din comuna Dorobanțu, persoană urmărită internațional.
Bărbatul se sustrăgea executării unei pedepse de un an și șase luni de închisoare pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere. Judecătoria Călărași a emis pe numele său, la data de 20 noiembrie 2012, mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.
Acesta a fost preluat de polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Serviciului pentru Acțiuni Speciale Călărași și transferat în Penitenciarul Slobozia.

Comentariile sunt inchise.