IPJ Călărași – Buletin de presă

Media 5:51 pm - 22 noiembrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru IPJ Călărași – Buletin de presă

Suspect de furt de cereale, reținut de polițiștii din Fundulea

În urma unei sesizări primite în dimineața de 21 noiembrie a.c., ora 05.45, privind sustragerea de saci cu cereale din curtea locuinței unei persoane din orașul Fundulea, polițiștii s-au deplasat de îndată la fața locului, unde au prins suspectul și au recuperat prejudiciul.
A fost identificat C. Gheorghe, de 37 ani, din orașul Fundulea, cunoscut cu antecedente penale, care, împreună cu fiul său și cu N. Marian, de 19 ani, au sustras trei saci cu floarea-soarelui.
Cerealele au fost recuperate și predate părții vătămate.
În încercarea de a fugi de oamenii legii și de a se sustrage cercetărilor, suspecții au pătruns fără drept în curtea altei persoane din localitate.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat și violare de domiciliu, polițiștii luând măsura reținerii pentru 24 de ore față de C. Gheorghe.
Suspectul a fost depus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Călărași, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară cu propunere de arestare preventivă.
       
·                           

Chiselet – doi bărbați au fost prinși de polițiști în timp ce transportau cu căruța componente metalice de la stâlpi de electricitate

În după-amiaza de 21 noiembrie a.c., ora 16:00, agenți din cadrul  Postului de Poliție Chiselet s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că doi bărbați transportă cu o căruță bunuri provenite din spargerea unor stâlpi de la rețeaua dezafectată de electricitate.
Cele  două  persoane  au  fost  găsite  în  localitatea  Mânăstirea, la  un centru  de  colectare  a  fierului  vechi,  unde  încercau  să  comercializeze peste 300  kg de  fier, sub  formă  de  cablu  electric și alte componente provenite din  distrugerea  unor  stâlpi de energie electrică dintr-o rețea dezafectată, din zona pădurii  Ciornuleasa.
Suspecții au fost identificați în persoana lui G. Memet, de 32 ani, și  F.  Nicolae, de 38  ani, ambii  din comuna Chiselet, județul Călărași.
Prejudiciul urmează  a  fi  stabilit  de societatea păgubită.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru distrugere și furt calificat.

·                            
 
Jegălia – pieton, accidentat ușor, la traversarea drumului public prin loc nepermis

În ziua de 21 noiembrie a.c., ora 12.00, în timp ce conducea autoturismul marca Skoda, pe D.N. 3B, în comuna Jegălia, T. George, de 32 ani, din municipiul Brăila, a accidentat ușor pe minora G. Cristina, de 13 ani, din comuna Jegălia, care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis și fără să se asigure.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultat fiind negativ.
Cercetările sunt efectuate în continuare sub aspectul infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

·                              

Infracțiune, la regimul circulației rutiere

În ziua de 21 noiembrie a.c., ora 12.30, Postul de Poliție Dragoș Vodă a fost sesizat cu privire la faptul că reprezentanții Serviciului Urbanism din cadrul Consiliului Județean Călărași nu au putut efectua un control la o unitate comercială din comuna Dragoș Vodă, întrucât drumul public, de acces dintre DN 3A și unitatea respectivă, era blocat cu intenție, de un autotractor.
Polițiștii, care s-au deplasat la fața locului, au constatat că drumul public a fost blocat de un autotractor încuiat, aparținând unei societăți comerciale.
În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de blocarea cu intenție a drumului public, aducând atingere dreptului la libera circulație a celorlalți participanți la trafic.

Comentariile sunt inchise.